maandag 26 oktober 2020

Gepeperde spaghetti

 Héérlijk.... spaghetti!!
Deze is wel heel erg simpel, maar hoewel al vaak gegeten, had ik 'm nog niet gedeeld met jullie.


Simpele gerechten zijn soms juist wat we nodig hebben.....
Zeker als het ook nog eens lekker snel klaar is en maar 5(!) ingrediënten telt.
Er zit niet veel groente in, serveer een gevuld soepje vooraf, een lekkere salade voor erbij
en als je hier helemaal geen zin hebt.... bak er dan wat lekkere groentemuffins bij, zoals ik deed (klik)
Troost-eten wordt het dan! 


Gepeperde spaghetti

           voor 5 - 6 personen


Ingrediënten:
  • 600 g volkoren spaghetti
  • 6(!) tenen knoflook
  • 3 kleine Spaanse pepers
  • 1,5 dl olijfolie
  • 30 g (een bosje) peterselie
  • 150 g geraspte Parmezaanse kaas

Hoe maak ik het klaar:
Maak de Spaanse peper schoon, verwijder het steeltje, snijd de zaadlijsten slordig weg (hier zit de hete stof capsaïne in) zodat het gerecht lekker pittig wordt. Snijd de peper in kleine stukjes. Was de peterselie goed en snijd fijn. Fijn dat deze 'kruiden' nog overvloedig in mijn kas groeien. Maak de knoflook schoon en snijd ze in  hele fijne snippers.
Verwarm de olijfolie - ja, allemaal - in een steelpannetje en fruit hierin op laag vuur de knoflook, peper en peterselie.
Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente.
Giet af en meng er gelijk het knoflook-oliemengsel doorheen.
Strooi er 4 eetlepels geraspte kaas over en serveer meteen!
Serveer de rest van de geraspte kaas erbij.

Buon Appetito!