donderdag 23 mei 2019

Rabarberchutney 2.0

Toen ik Annelies vorig jaar mijn recept voor rabarberchutney beschreef, vertelde ze dat die van haar veel lekkerder is.
Dát moest ik uitproberen!
De keuken rook heerlijk tijdens het maken van deze chutney en ja.... ik moet haar gelijk geven. 

Deze rabarberhutney, versie 2.0 gedoopt, is nog lekkerder!

Ik deel 'm hier met jullie, want dat mag...…


Rabarberchutney 2.0

               voldoende voor 5 - 6 potten

Ingrediënten:
  • 1 kg rabarber
  • 4 uien
  • 5 tl kerriepoeder
  • 2 dl azijn
  • 3 tl fijn zeezout
  • beetje cayennepeper
  • 1 tl gemberpoeder
  • 500 g bruine basterdsuiker
  • 7 nootjes/bolletjes bakgember
Hoe maak ik het klaar:
Was de rabarber en snijd ze in kleine stukken. Maak de uien schoon en snipper ze.  Doe de groente (ja, ja... rabarber is een groente) in een grote pan.  Snijd de bolletjes gember fijn. 

Voeg alle andere ingrediënten toe en breng op een zacht vuur aan de kook. 
Laat daarna pruttelen tot de rabarber zacht is en alle ingrediënten zich goed met elkaar vermengd hebben tot een dikke massa. Roer regelmatig. Na 20 tot 30 minuten is het goed.
Zorg voor goed schoongemaakte, met heet (soda)water omgespoelde potjes.
Doe hier de hete rabarberchutney in en zet de potjes op de kop weg. 

Ze trekken vacuüm en door het gebruik van suiker en zuur zijn ze ongeopend ongeveer een jaar houdbaar. Eenmaal geopend moet een potje in de koelkast bewaard worden en binnen een maand worden opgemaakt.

Geniet ervan!


Oh ja, het recept van mijn rabarberchutney, versie 1.0 zeg maar, kun je hier vinden.
Ook leuk om nog iets meer over chutney te lezen en hoe je het kunt serveren.
Ben benieuwd of je het gaat vergelijken en welke versie dan bij jou wint.  ;)