woensdag 2 november 2022

Quasadille met romige pompoen

Pompoenen horen erbij, deze tijd van het jaar!
Ik vind ze vooral erg lekker  en dat ga je vast met me eens zijn als je dit snelle 
lunchgerechtje met pompoen maakt!
Ik maakte een quasadille, een soort Mexicaanse tosti met twee wraps.

Heb je een eetbaar exemplaar wat er niet (meer) zo mooi uitziet,
dan kun je deze in dit lekkere lunchgerecht verwerken.
De pompoen wordt toch gepureerd!



Quasadille met romige pompoen


     voor 6 à 7 quasadilles
Ingrediënten:
  •  700 g oranje pompoen (schoongemaakt gewicht)
  • 1 rood pepertje
  • 1 tl komijn
  • 1 tl koriander
  • 1 tl kruidenzout
  • 100 g roomkaas
  • alfalfa
  • 12 tortillawraps, volkoren


Hoe maak ik het klaar:
Van een biologische pompoen kun je de schil prima eten, oneffenheden snijd je wel weg. Verwijder de zaadlijsten en snijd de pompoen in blokjes.   

Stoom deze pompoenblokjes 10 minuten tot ze gaar zijn en doe in een schaal. 
Verwijder van het pepertje de zaadlijsten en snijd in hele kleine stukjes, doe ze bij de pompoen. 
Voeg de specerijen toe, roer even door en mix met een staafmixer tot een smeuiige pompoenpuree.
Neem twee wraps per persoon. Smeer op de ene wrap een flinke laag pompoenpuree en 
op de andere een laag roomkaas. Verdeel plukjes alfalfa over de roomkaas.

Klap de twee wraps op elkaar en leg in een droge, warme koekenpan. 
Bak zachtjes tot de buitenkant licht geroosterd is en de vulling warm.

Snijd de quasadille in punten en serveer warm!

In een handomdraai heb je een heerlijke lunch zonder brood waarin pompoen
 - helemaal passend  dit seizoen - de hoofdrol speelt.

Eet smakelijk!


Variaties:
  • Neem in plaats van alfalfa rucola of een andere slasoort
  • Vervang de roomkaas door ricotta, mascarpone of zachte geitenkaas 
  • Houd je meer van kruidig in plaats van pittig, laat het rode pepertje dan weg en voeg tijm en oregano toe


Geniet ervan!