dinsdag 14 juli 2020

Stamppotje uit de wok

Hier in huis - ik schreef het al eerder -  zijn we verdeeld in twee kampen: stamppot-haters en stamppot-lovers.
Dit gaat zelfs zó ver dat jongste zoon wel eens een bord te weinig dekt, om maar onder die stamppot uit te komen. 
Maar bij het stamppotje uit de wok, was zelfs hij tevreden: "Als je dan toch stamppot maakt mam, 
doe dan maar deze want dit smaakt niet zo erg naar stamppot!"
Okay.... houden we erin jongen!

Tja... met Chinese kool krijg je dat: een versmelting van verschillende eetculturen!
Je kunt het roerbakken en geven met rijst.
Het past prima in een wrap, maar op z'n Hollands past het in een stamppotje.  
Een stamppotje uit de wok!
Komt 'ie:

Stamppotje uit de wok

                  voor 4-6 personen

Ingrediënten:
  • 1300 gram aardappels
  • 1 kleine Chinese kool
  • 12 - 15 stengelui of 4 bosuitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 el zonnebloemolie
  • 300 g vegetarische spekreepjes (Tivall of Vegetarische Slager)
  • 2 el bouillonpasta
  • 1 el ketjap manis
  • 1 el kerrie
       voor erbij:
  • gebakken uitjes

Hoe maak ik het klaar:
Schil of schrap de aardappels en kook ze in een bodempje water met wat zout gaar.
Was en snijd de Chinese kool in fijne repen. Pel en snipper de knoflook. Snijd de stengelui in ringetjes.
Verhit de olie in de wok. Roerbak de vegetarische spekreepjes en voeg hier de knoflook aan toe.
Schep hierna de Chinese kool en de stengelui erdoor. Voeg de bouillonpasta, ketjap en kerriepoeder toe en roerbak op middelhoog 5 minuten. 
Stamp de gare aardappelen fijn tot puree en meng deze door het koolmengsel.

Serveer vanuit de wok.
Lekker erbij zijn gebakken uitjes.


Eet smakelijk!

Heb je zin in meer Chinese kool?
Een soepje uit de wok kan ook ;)  (klik)