Mooi rood wordt 'ie niet, maar lekker is 't ie zeker!
Als er tomaten in overvloed zijn, waarom zou je ze dan niet drinken?
Niet een bloody Mary, wel een gezonde, kruidige smoothie.
Met maar 5 ingrediënten is deze smoothie binnen 5 minuten klaar!
En waarom hij niet mooi rood is?
Omdat de kleur van tomaat voornamelijk in het velletje zit en deze smoothie
niet alleen bestaat uit tomaat.
Kijk maar!
Tomatensmoothie
voor 1 glas
Ingrediënten:
- 2 rijpe tomaten
- 180 ml Griekse of volle yoghurt
- 10 basilicumblaadjes
- 1 stengel bleekselderij
- 1/2 tl kruidenzout
Hoe maak ik het klaar:
Neem lekkere rijpe tomaten. Pomodori, vleestomaat of een ander soort, kies wat jij lekker vindt. Was de tomaten, verwijder de kern zodat er geen harde stukjes meer over zijn en snijd in vieren.
Was de bleekselderijstengel, gebruik ook het blad en snijd in grove stukken. Ik nam uit eigen tuin drie dunne bleekselderijstengeltjes.
Was de basilicum en snijd grof. Doe alles in een mengkom, samen met de dikke yoghurt.
Pureer met de staafmixer of gebruik een blender en mix alles fijn.
Voeg het kruidenzout toe en mix erdoor.
Schenk de smoothie in een groot glas,
serveer met een blaadje basilicum of een stengel bleekselderij.
Drink lekker bij de lunch!
Of serveer in kleine glaasjes als aperitief.
Een soort gazpacho, maar dan anders.
Hoe dan ook, het is volop tomatenseizoen.
Vandaag plukte ik meer dan vijf kilo tomaten,
dus we genieten ervan!