zaterdag 17 juli 2021

Roergebakken spitskool met kerrie


Van spitskool uit mijn tuin - waar ik al een paar keer lekkere lasagne van maakte - 
bereidde ik vandaag een heerlijk, vegan roerbakgerecht!
Dit is lekker makkelijk, lekker snel en je serveert het met rijst.
In twintig minuten zit je aan tafel.
Ideaal dus voor in de vakantie!

Kijk eens naar deze mooierd uit mijn moestuin, 

maar houd ook de foto's op mijn moestuinblog 
in de gaten voor een.... tja, meer reallife beeld ;(




Roergebakken spitskool met kerrie

              voor 4 - 6 personen

Ingrediënten:
  • 1 grote spitskool (1 kg)
  • 3 el zonnebloemolie 
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el currypasta
  • 1 el kerriepoeder
  • 200 ml kokosmelk
  • 100 g  pistachenoten
  • 5 takjes koriander
  • 400 g basmatirijst of zilvervliesrijst
  • cassavekroepoek 


 Hoe maak ik het klaar:
Was de spitskool zorgvuldig, zeker als 't ie uit je eigen tuin komt. In een emmer water met wat zout kruipen alle beestjes die zich nog verstopt hadden, uit de kool.
Snijd de kool in smalle reepjes, spoel nog een keer af en laat staan.

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar en laat staan. Gebruik je zilvervliesrijst, voeg dan een eetlepel extra kerrie aan het kookwater toe zodat de rijst mooi geel kleurt en heerlijk gaat geuren.

Verhit de zonnebloemolie in een wok of grote hapjespan.
Pers de knoflook erboven uit en voeg de lepel currypasta toe. Zet de pan op middelhoog vuur en laat twee minuten smoren.
Voeg de schoongemaakte, fijngesneden kool toe. Roerbak zo'n 5 minuten op hoog vuur, 
voeg de kerrie toe en roer regelmatig.
Voeg de kerrie toe en breng op smaak met versgemalen zeezout.
Pel de pistachenoten.
Was de koriander en snijd de takjes fijn, bewaar wat blaadjes voor de garnering.
Roer de kokosmelk met de fijngesneden koriander door het koolmengsel, 
warm op zacht vuur 2 minuten mee en serveer!
Serveer met de pistachenootjes, het blaadje koriander, de rijst en de cassavekroepoek.

En eet met smaak.....
Ook kinderen vinden dit erg lekker!