Hoera!! Ze zijn er weer: zoete, rode aardbeien van Nederlandse bodem.
Natuurlijk, als je echt wilt, kun je ze het hele jaar door kopen, maar de smaak van zongerijpte, versgeplukte aardbeien uit eigen tuin is onovertroffen!
Mijn zusje maakte me drie weken geleden al jaloers met een foto van
een mandje aardbeien uit haar tuin en gelukkig.... nu zijn ze hier ook rijp.
Mijn tuinbuurman ging op vakantie tijdens de aardbeienoogst en nu mag ik zijn aardbeien ook plukken. Dat is bepaald geen straf!
Heerlijk.... deze zomerkoninkjes en hoewel ik er heel veel tijdens het plukken van snoep,
ben ik ook van plan om er lekker veel nieuwe recepten mee uit te proberen.
Het allereerste recept om hier te delen, is.... aardbeien ijs.
En dan bedoel ik geen waterijs of sorbetijs.
Nee, romig ijs, lactosevrij.... zelfs vegan! Het is roze en aardbeienzoet, maar verder helemaal suikervrij!
Natúúrlijk ijskoud, want dat is het beste op warme, zomerse dagen.
Ik heb trouwens geen ijsmachine gebruikt, zonder kan het ook.
Je kunt alleen niet langer dan een uur bij de vriezer vandaan als je begint.
Maar er is vast genoeg te doen in de keuken of tuin..... bij mij tenminste wel.
Suikervrij aardbeienijs met kokos
Ingrediënten:
- 500 g aardbeien
- 100 g agavesiroop
- 300 ml kokosmelk
- 1 el arrowroot poeder
Hoe maak ik het klaar:
Was voorzichtig de aardbeien schoon en verwijder de kroontjes. Doe ze in een kom en pureer ze met een staafmixer of in een blender.
Verwarm in een klein pannetje de kokosmelk met de agavesiroop. Breng het niet aan de kook. Los één eetlepel arrowroot poeder op in een beetje koud water. Goed roeren en voeg het daarna aan het kokosmengsel toe. In plaats van arrowroot poeder kun je ook maïzena gebruiken om de kokosmelk wat dikker te maken.
Verwarm in een klein pannetje de kokosmelk met de agavesiroop. Breng het niet aan de kook. Los één eetlepel arrowroot poeder op in een beetje koud water. Goed roeren en voeg het daarna aan het kokosmengsel toe. In plaats van arrowroot poeder kun je ook maïzena gebruiken om de kokosmelk wat dikker te maken.
Voeg nu de beide mengsels bij elkaar en roer goed door.
Schep het in een diepvriesdoosje en zet het in de vriezer.
Ik heb geen ijsmachine dus ik blijf in de buurt van de vriezer.
Op warme dagen is dat niet zo'n probleem, want er liggen nog meer verfrissende, koude ijsjes in.
Zoals rabarber-druif ijsjes, komkommerijsjes en vlierbloesemijsjes, mmmm.
Roer na een half uur je ijsmengsel door.
Zet de wekker daarna op een uur en roer elke keer het ijs goed door.
Dit doe je om de ijskristallen te breken, zodat ze niet te groot worden en het ijs zachter blijft.
Zet het ijs een kwartier voor het serveren uit de vriezer, zodat het zacht kan worden.
met daar tussenin een lichte kokossmaak.
Héérlijk!!
Houd je van meer zoet, voeg dan nog 50 ml agavesiroop toe.
De smaak 'zoet' proef je minder goed als het ijskoud is.
Serveer in een coupe of schep een mooie bol in een hoorntje!
Zelf gemaakt ijs kun je niet zó lang bewaren: eet het binnen een week op.
En daarna maak je gewoon weer een nieuwe portie, en weer..... en weer....
Met maar vier(!) ingrediënten heb je zo een super lekker en super healthy ijsje in de hand.
Lik(k)en en smullen maar!
Wil je ook een supersnel aardbeiengebakje kunnen serveren?
Blijf me volgen, want het recept daarvoor verschijnt deze week ook hier!