zaterdag 16 april 2016

Bloemstuk maken

Zet een paar vrouwen bij elkaar, schenk (bij voorkeur) thee en serveer er lekkere hapjes bij. Wat heb je dan? Een heerlijke vrouwenavond!  Met volop gespreksstof, maakt niet uit waar het over gaat.

Wordt er ook een bloemist uitgenodigd en krijg je een groen-workshop? Dan vallen er tussen de gezellige gesprekken af en toe ingespannen stiltes. Van het bezig-zijn en samen genieten.......  Wat heb je dan? Een super gezellige, creatieve avond!

En als dit ook nog eens een feestje is.....   compleet met vrolijke woorden, warme aandacht en cadeaus, dan krijg je een geweldige, onvergetelijke avond!
Ik kreeg zo'n avond cadeau, deze week! Iedereen mocht meegenieten, èn ik kreeg de cadeaus.


De stapjes van het maken van het bloemstuk heb ik vastgelegd met foto's om het hier te delen.
De bloemist vindt het goed dat ik de geheimen verklap......

Wie weet, inspireert het je en ga je er thuis mee aan de slag.
Bij mij thuis staat in ieder geval dit mooie stuk!


Wat heb je nodig:

  • ronde oase (taartvorm)
  • plastic folie
  • touw
  • Euforbia
  • 3 takjes Eucalyptusblaadjes
  • 1 Gerbera
  • 1 Zuidewindlelie
  • Sedum (gescheurd)
  • allerlei schelpjes
  • strandhoutjes
  • een vis (of ander deco-dingetje)
  • Camar shell schelpen
  • schelpenzand
  • snoeischaartje
  • schilmesje
  • bloemstekers
  • rond sierbord

De tafel zag er heel uitnodigend uit. Er stonden groene, in folie ingepakte taarten op witte, metalen borden. Taarten van oases en in het midden stond een etagère met schelpjes, drijfhout en camar shell schelpen.

Hoe maak je het:

Om de taart heen, wikkel je eerst het touw. Zet één uiteinde in het midden vast met een bloemsteker. Daarna ga je naar onderen toe. Wikkel strak rondom de oase heen. Zet het touw vast met bloemstekers.
Dit doe je over het plastic folie heen.
Zo blijft het vocht in de oase en kun je later water bij geven.

  Knip daarna het bovenste deel van het plastic folie weg. Nu is de oase klaar om er alles in te steken wat je wilt.....

Eerst neem je een tak Euforbia (helemaal hot op dit moment!) en legt dit over het midden van het stuk heen. Zet het met één bloemsteker vast.
Vervolgens neem je drie eucalyptus takken en knipt ze in stukjes. Gebruik ze om één helft van de oase te bedekken.
Gebruik het niet alleen plat, maar ook wat opstaand.
In het groen van het eucalyptus steek je een mooie Gerbera en ook een Zuidewindlelie. Prik deze even voor, want beide bloemen hebben een zachte steel.
De Zuidewindlelie zit nog in knop en gaat, als het goed is nog helemaal open. 

Hierna kregen we Sedum (een vetplantje) wat we van grond ontdeden en losscheurden. 

Sedum kan prima groeien zonder wortels en aarde. We zetten het gewoon los op het bloemstuk. Ter weerszijden van de Euforbia. 
Nu verder decoreren. De decovis bevestig je met een touwtje plus bloemsteker aan de Euforbia tak.
De overige ruimte vul je op met het decoratiemateriaal van schelpen en houtjes.
Een beetje bij elkaar gegroepeerd. Deels los, deels in de oase gestoken, zodat niet alles er af valt.
En als laatste strooi je wat volière zand er over en tussendoor.
Vooral onder de Euforbia tak blijft anders de oase zichtbaar.....
Vanaf de zijkant........
Ik ben heel tevreden met het resultaat!




Na het bloemstuk maken, was het heerlijk smullen van alle zoete lekkernijen en hartige hapjes.
Wat zag dat er goed uit!
Wat was er veel liefde en zorg besteed aan het gezellig maken en klaar maken van dit alles.



Je ziet o.a. een fruitsalade, die opgeschept kan worden in ijscobekertjes.
Worteltaart, glaasjes cheesecake met kersen, scones met jam en lemoncurd.
Mmmmmm......

Wat was het leuk en lekker! 
Helemaal energiek en blij kwam ik thuis van deze avond.
Met lieve cadeaus......
En met een prachtig bloemstuk!
 
Iedereen kwam thuis met een prachtig bloemstuk!
Bijzonder: iedereen krijgt dezelfde instructies en hetzelfde materiaal.
Toch kwamen er tien verschillende bloemstukken uit.....

En die van jóu is nog niet gemaakt!!