woensdag 28 juni 2017

Lasagne met spitskool

Weer zo'n veelzijdige groente uit mijn tuin: spitskool! Dit jaar heb ik 'm voor het eerst in mijn tuin en ik kan er fijn alle kanten mee op. Hoewel de spitskool absoluut niet fotogeniek is, doordat ongeveer een derde deel door slakken is aangevreten, valt alles weg te snijden en is de -overgebleven- kool prima te eten. Trouwens, wat weet je van de kool die je in een zakje voorgesneden bij de supermarkt koopt? ;)

Vandaag is het tijd voor lasagne met spitskool. Lekker comfortfood op coole zomerdagen.:)

Lasagne met spitskool

Ingrediënten:

  • ca. 800 g spitskool, schoon gewicht
  • 700 ml bio tomatensaus
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 100 ml sojaroom
  • 200 g volkoren lasagnebladen
  • evt. 150 g vegetarische ham in plakjes
  • 250 g komijnenkaas


Hoe maak ik het klaar:
Was de spitskool en snijd hem fijn.  Je hebt  een kleine spitskool van ongeveer 1 kg nodig voor 800 g schoon gewicht. Verwarm de oven voor op  200 graden. Vet een ruime ovenschaal in met wat zonnebloemolie. Meng de spitskool met de tomatensaus, de knoflookpoeder, en de room. Schep ongeveer een kwart van het mengsel in de schaal. Verdeel hierover de plakjes vegetarische ham. Rasp de komijnekaas en verdeel hiervan een deel over deze eerste laag. Dek af met een laag lasagnebladen.


Herhaal alles en maak zo drie lagen in deze volgorde. Dek af met een laag spitskoolmengsel en bestrooi met de geraspte kaas.


Bak de lasagne in het midden van de oven goudbruin en gaar in ca. 45 min.
Serveer meteen of laat het 10 minuutjes staan om wat af te koelen.

Het duurt even voordat dit op tafel staat (door de lange oventijd) maar het is echt comfortfood.
Met lekker veel groente.

Eet smakelijk!