maandag 28 december 2015

Amandel-dadelshake

Je ontkomt er niet echt aan, met al die bijzondere dagen wordt het eten toch wat overdadiger.
Zo had ik laatst een etentje bij de Griek. Nou,  daar kunnen ze echt grote porties serveren, zeg! 
Ik had een heerlijke vega moussaka, maar het voorgerecht  was gewoon teveel.




Zo was het vandaag tijd voor een balansdagje. 
Het was tijd voor een healthy shake als lunch. 

Ik begin de dag altijd met een fruitontbijt en dan is deze shake een goede opmaat 
voor de rest van de dag. De basis zijn amandelen waar ik eerst amandelmelk van maakte.


Amandelshake

     voldoende voor 2 grote glazen

Ingrediënten: 

  • 3,75 dl water
  • 75 gram blanke amandelen
  • 1 el ahornsiroop (kun je ook weglaten of vervangen door agavesiroop)
  • 2 bevroren bananen
  • 6 dadels



Hoe maak ik het klaar:
Meet het water af en voeg daar de amandelen aan toe. Gebruik de blender om hier amandelmelk van te mixen. Voeg de siroop toe. Zo is deze melk ook heerlijk te drinken.
Maar wij maken er een shake van. Neem de bevroren bananen en snijd ze in stukjes. Ontpit de dadels, snijd ze wat kleiner en mix ze door de amandelmelk. Voeg de bananen toe.
Er ontstaat een romige, ijskoude, voedzame shake.

Dit is eigenlijk genoeg voor 1,5 portie. Maar verbruik je veel energie, 
drink hem dan gerust helemaal.
Bewaren is namelijk geen optie! ;)