donderdag 21 januari 2021

Zonnige lunchwraps

 Houd jij ook zo van de Mexicaanse keuken?! Kleurrijk, zonnig en héét?!!
Een heerlijke, warme verwenlunch maakte ik deze week klaar voor alle thuiswerkers. 
Het kost iets meer tijd dan de boterhammen op tafel zetten - ook omdat ik de salsa zelf maakte - maar
 eigenlijk is het snel gemaakt. Zeker als je het gezellig met elkaar bereidt.
 Kinderen kunnen hier goed bij helpen.

Ik eet overigens altijd groentes bij de lunch, hebben we ze vast maar binnen.
 Hoe doe jij dat?



Zonnige  wraps

     voor 6 personen

Ingrediënten:
  • 6 tortilla's
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 2 bosuitjes of 4 lepels gesneden stengelui
  • 110 g mais (half potje)
  • 200 g belegen kaas 
  • 3 el olijfolie
    voor de salsa
  • 1 rode ui
  • 1 blik bio tomatenstukjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper (vers of gedroogd)
  • sap van een 1/2 citroen
  • 3 takjes peterselie


Hoe maak ik het klaar:
Begin eerst met het klaar maken van de verse tomatensalsa. Doe de tomatenstukjes uit blik in een kom. Maak de ui en knoflook schoon. Snipper de rode ui heel fijn, knijp de knoflook uit, snijd de rode peper heel fijn en voeg toe aan de tomaat. Pers de citroen uit en voeg het sap toe aan de salsa. Roer goed door. Snijd de peterselie fijn en roer ook deze door de salsa. Houd je van een grove salsa, dan ben je nu klaar. Houd je meer van fijn of helemaal egaal, dan maak je het met de staafmixer fijn(er).
Zet de salsa apart.  Deze hoeveelheid is genoeg voor zes wraps.
Maak je wat extra, dan houd je een dip over, perfect passend bij tortillachips
Verwarm de oven met grillstand voor op 220° C.
Maak de knoflook schoon en snipper ze. Maak de paprika schoon en snijd in kleine blokjes.
Verhit twee eetlepels olijfolie in een kleine pan en roerbak de knoflook en paprika 3 minuten. Voeg de stengelui toe of de bosui in ringetjes gesneden en fruit mee. Voeg de laatste twee minuten de maiskorrels toe en warm mee.
Vet ondertussen een ovenschaal in met de laatste lepel olie.
Schaaf 100 g van de kaas in plakken en rasp de resterende 100 gram.
Verdeel twee eetlepels salsa in het midden van een tortilla.
Leg hierop een paar plakjes kaas. 

Verdeel hier een zesde deel van het paprika-maismengsel over.
Rol de tortilla op en leg met de open zijde naar beneden in de ovenschaal.
Doe hetzelfde met de andere tortilla's.

Verdeel de resterende salsa over de tortilla's en daaroverheen de geraspte kaas.
Schuif in de oven met grill en laat de kaas in 5 tot 10 minuten smelten en een lichtbruin korstje krijgen.
Haal uit de oven en serveer direct.
Alles bij elkaar ben je ongeveer 15 tot 20 minuten kwijt om deze lunch te maken.

Voor een lunch heb ik genoeg aan één wrap.

Natuurlijk is dit ook geschikt als hoofdgerecht.
Reken dan drie tortilla's per persoon en serveer met een Mexicaanse salade 
van tomaat, rode ui en komkommer.

Deze lunch was echt genieten!
We gaan 'm nog vaak eten om alvast het verlangen naar de zomer een beetje te voeden!
Nog 151 dagen..... ;)