maandag 11 januari 2016

Het perfecte cadeau!!

Als kind van een jaar of 8 gaf ik mijn vader en moeder hun eerste waardebon. Dat ging dan zó: "waardebon om op te passen op mijn jongere broertje en zusjes - bon in te leveren bij Tamar voor 1 januari...." , of "waardebon om koekjes te bakken - inleveren bij Tamar"  Dingen die ik erg leuk vond om te doen.... mijn ouders hadden hier niet echt behoefte aan, dus werden die bonnen nooit ingewisseld.
 
Nog steeds ben ik van de 'waardebonnen'.... nu met meer inlevingsvermogen om het zo persoonlijk en leuk mogelijk te maken voor de ontvanger. Mijn kinderen zijn blijde ontvangers. En ik heb een nieuwe traditie in het leven geroepen....
Vanaf 7 jaar ( de leeftijd dat de kinderen zelf kunnen lezen ) krijgen de kinderen een waardebonnen boekje,  met daarin evenveel waardebonnen als de leeftijd die ze bereiken.
Super leuk, vinden ze. Ik maak een mooie mix van 'gratis' bonnen en bonnen die iets kosten.
Bonnen die altijd in de smaak vallen, zijn:
  • "laat opblijven"
  •  "het niet doorgaan van een straf"
  • "zomaar een ontbijtje op bed"
Andere bonnen zijn bijvoorbeeld ergens wat drinken, een keer naar de bioscoop. Het mes snijdt aan twee kanten, ook mama vindt het leuk en we hebben quality time!  Even één op één aandacht. ... en dat is voor elk kind waardevol.  Een bezoekje aan een museum, dierenverblijf of iets dergelijks is ook leuk.  Het hoeft niet duur te zijn, als je het maar samen doet. En ze mogen een bon inwisselen in overleg, het hele jaar door.
Wat wil je nog meer?!

Dat het bij de kinderen in de smaak valt, bleek bij moederdag afgelopen jaar.  In plaats van gekochte cadeaus kreeg ik van iedereen een waardebonnenboekje!  (En die waardebonnen moet ik ècht inleveren, niet vergeten.....)

Zoonlief werd 8 en hij kreeg een nieuw waardebonnenboekje.

Hoe pak ik het aan?


Ik neem een lapje vilt (of karton) en knip dit op maat.
Ik naai er een randje aan voor het openslaan.
Ik zoek er labels bij en naai of plak deze vast.
Het kaftje krijgt de naam van de ontvanger erop. Geborduurd of genaaid  en ik versier het kaftje verder.
Ik typ de bonnen uit, met houdbaarheidsdatum erop...... tot de verjaardag van volgend jaar.

Dan knip ik de bonnen op maat en bevestig ze met een splitpen in het kaftje.

Zoveel jaar, zoveel bonnen!


En je past het helemaal aan de ontvanger en je eigen ideeën aan... 
Ideaal cadeau!!