zaterdag 12 december 2015

Sinterklaas terugblik

Sinterklaas is allang het land weer uit, maar wat was het een drukke en leuke tijd! Inmiddels staat de kerstboom weer in z'n  vertrouwde hoekje en lijkt het al weer heel lang geleden.
Toch nog even een terugblik.
Ik begin even met wat je na pakjesavond kunt doen.




Wat te doen met overgebleven. .....

Kruidnootjes:
Doordat ik van mijn werk twee zakken kruidnootjes meekreeg, had ik echt héél veel kruidnootjes. En er bleven er heel veel over. Maar hoe simpel: je eet ze met een laagje boter gewoon lekker op je brood.
Je hebt Bolletje of je hebt je eigen 'restantje'.
Dus de volgende dag was het ontbijten en lunchen met kruidnootjes op brood..... Een straf? Welnee hoor!


Chocoladeletters:
Elk jaar zoek ik me weer suf naar de Y, de andere letters vind ik meestal wel..... Want ja,een letter hoort er  nu eenmaal bij.
Waarom eigenlijk? Ik vind er zelf niks aan! Zo'n hap saaie melkchocolade..... Sommige kinderen hebben ook nog eens drie letters: van een sinterklaasfeest op school of (sport)club, of van een verjaardag......
Ik ga een aantal letters omsmelten en voeg er een lekkere bite aan toe.

 

Wat vind je van dit leuke vormpje?



Chocoladebloemen op een lollystokje.... Bij de kringloopwinkel gekocht voor 50 cent. Die ga ik nu eens uitproberen!

In een schaaltje smelt ik de chocolade. Ik doe dit bovenin mijn stoompan. Dit gaat iets te hard, vandaar dat ik geen mooi vloeibare chocoladesaus krijg. Au-bien-marie  is dus beter!
Ik roer er wat gemalen amandelnootjes door en giet het in de vorm.

Door de overgebleven chocolade meng ik nog rozijnen en daar vorm ik hoopjes van. Op een laagje bakpapier zet ik het in de koelkast om op te stijven.

Dit is het resultaat!!
Stukken beter en lekkerder dan zo'n saaie chocoladeletter.
Zien ze er niet aardig uit?
Volgende keer doe ik er nog wat discodip in bij het bloemenhart.....
Misschien heb jij ook nog wat letters liggen?
Wat doe jij er mee?



Mijn cadeautjes:
Ik ben dol op cadeautjes, dus ik deed gewoon gezellig mee met Sinterklaas. Ik wil ze hier graag even laten zien, want wat ik kreeg, vind ik erg leuk! Waarschijnlijk valt er straks meer te lezen over wat ik met die cadeautjes ga doen, vandaar.
Onze oudste kinderen mochten meehelpen de zak te vullen, door van hun zakgeld zelf een cadeautje te kopen voor ons. Dan blijft het eerlijk verdeeld en is het dubbel leuk/spannend voor hen.
Onze oudste zoon gaf een doos (hoe breekbaar.... in een jute zak!) met champagneglazen. Weet niet hoe hij erbij komt, maar wel leuk!
Van mijn lief een zelfgemaakt cadeau: aluminium plankendragers, voor buiten in mijn kas. Plankendragers bestaan natuurlijk wel, maar niet in roestvrij aluminium. Van een lange platstrip, een alu-hoekprofiel en wat popnagels maakte hij ze.
Die gaan we natuurlijk in het voorjaar ophangen en gebruiken.










En ik kreeg wat lekkers/grappigs om te mixen.
In de rode pump zit een soort cocktailsiroop om te mengen met wodka.
Ik vind die fles zo vreselijk funny!!
Die wordt niet weggegooid!
De inhoud probeer ik in de kerstvakantie wel een keertje uit.
(My guilty pleasure.....)
Van dochterlief kreeg ik een mooi, glazen potje en een geweldig kookboekje 'Gezond bakken'. Voor mij ook stiekem een bevestiging dat ze het steeds meer gaat waarderen (en lekker vindt) wat ik allemaal bak en klaarmaak.
Terwijl ze toch wel wat onzeker een keer of vijf vroeg of ik het wel leuk vond, zag ik al bladerend heerlijke recepten staan. Super!
Wat te denken van 'veganistische kwarktaart', 'zoete aardappel-chocoladebrownies' of  'blueberrymuffins'. Hier ga ik van alles uit proberen. En als het lukt, kun je het hier zeker teruglezen!