donderdag 13 december 2018

Bloc de Choc

Op een koude, winterse dag is er niets fijner dan op te warmen van binnenuit. Met een lekker warm drankje!
Al slenterend buiten op de winterfair, op een zitje bij de kerstmarkt of cosy binnen.
Laat het wel snel klaar zijn, als je al verkleumd bent.
En dát kan met deze bloc de chocs, of chocosticks.
Simpel te maken terwijl het er leuk en chique uitziet. En deze bloc de choc is makkelijk om te toveren tot een beker vol warme chocolademelk.
Want een bloc de choc is niets anders dan een blokje chocolade aan een stokje. Je lost de chocolade op in een glas of mok hete sojamelk of amandelmelk.....
Even roeren én..... een dampend warme beker staat voor je!
Geniet er zelf van, of  geef het cadeau.


Bloc de Chocs

Wat heb ik nodig:
  • 300 g pure chocolade of melkchocolade
  • twee pannen, net verschillend van grootte
  • ijslolliestokjes 
  • ijsblokjesvorm
  • evt. kleine glaasjes
Hoe maak ik het klaar:
Hoeveel chocolade je gebruikt, maakt niet zoveel uit. Ik gebruikte een restant chocoladeletters en puur en melk tegelijk. Begin met de grootste pan half vol water te doen. Breng het water aan de kook. Zet hierin de kleinere pan en breek de chocolade in stukjes in deze pan. Zo smelt de chocolade au-bain-marie. Roer af en toe tot je een diepbruine chocoladesaus hebt gekregen.
Zet de ijsblokjesvorm of kleine glaasjes klaar. Ik kocht speciaal ijsblokvormen bij de tweedehandswinkel. Vul de vormpjes met de chocolade. Van het vuur af wil de chocola weer gaan opstijven.

Zet in elk blokje, een ijslolliestokje  (gezellig, dat rijmt nog;)). IJslolliestokjes haal je bij een hobby- of kookwinkel, of bij de Action. Om het proces van hard-worden te versnellen, zet je de blokjes in de koelkast.
Na ongeveer een uur in de koeling of twee daarbuiten, zijn ze voldoende opgestijfd. 


Haal ze uit de vorm door wat heet water  langs de onder- en zijkanten te laten lopen. 

Bewaar ze op vetvrij papier, of 



verpak ze mooi in cellofaan om cadeau te doen.



Of maak er gelijk, voor een fijn me-time-momentje een dampende mok chocolademelk mee...….

Naast gewone chocoladeblocs kun je ook variëren in smaak.
Geraspte sinaasappelschil, of wat zeezout of fijngehakte hazelnoot kun je makkelijk door de chocolade mengen en vervolgens de vormpjes vullen.
Doe er niet teveel in, het moet wel te drinken blijven.
Maar wees creatief en volg je eigen smaak!

Ik maakte mijn eerste bloc de chocs voor de kinderen. Ze kregen het vanavond in hun adventdoosje;  stay tune voor meer over deze nieuwe Adventskalender bij ons.
Het viel in de smaak, vooral de meisjes hier in huis zijn echte chocolovers. 
Toch iets met vrouwelijke hormonen en chocola, vermoed ik ;).
Geef jij het ook cadeau? 't Is een lief en warm gebaar voor iemand die je wilt verrassen in deze donkere, koude dagen.
Ik zie het ook al voor me als een bijzondere traktatie voor de juf op school.....
Ssssst,  niet verklappen!