vrijdag 23 augustus 2019

Krootjesovenschotel koolhydraatarm

Dit lekkere gerecht met groente in de hoofdrol is glutenvrij en passend  in een Paleo dieet, maar dan vegetarisch!
Maar bovenal is het lekker en gezond!
Met mijn favoriete groente in het middelpunt. Dit jaar heb ik heel veel rode bieten oftewel krootjes gezaaid.
En nu is het tijd om ze te oogsten en dit gezonde ovengerecht te delen....

Krootjesovenschotel

                 voor 6 personen
Ingrediënten:
  • 5-6 middelgrote rode bieten of kroten, ongekookt!
  • 2 grote uien
  • 300 g kool (witte kool, spitskool, rode kool, maakt niet uit welke)
  • 75 g havermout
  • 200 g biologische kwark
  • 2 eieren
  • 150 g geraspte kaas
  • 1 el ketjap
  • olijfolie
  • versgemalen zeezout
  • versgemalen peper


 Hoe maak ik het klaar:
Maak de rauwe kroten schoon, we gaan ze niet koken! Schil ze.
    Gebruik een keukenmachine en rasp ze fijn. Maak de ui en de kool schoon en rasp deze mee.
    Doe het groentemengsel in een schaal en roer hier de havermout, de kwark en 100 gram van de  geraspte kaas doorheen. Klop de eieren los en roer deze er ook doorheen. Breng op smaak met de ketjap, het zout en de peper.
    Vet een ovenschaal in met de olie en verwarm de oven voor op 200 graden. Meng alle ingrediënten door elkaar en doe alles in een ovenschaal.

    Strooi de achtergebleven 100 g kaas er daarna overheen. Schuif de schaal in de oven en laat alles in 40 minuten gaar worden.

    In de tussentijd ruim je óf de keuken alvast op, zet je alvast een taart klaar die daarna in de oven kan óf rust je even lekker uit.

    Erg lekker, deze ovenschotel met eiwitten.
    Geef er eventueel een salade bij en een vegetarische burger.
    Eet smakelijk!