woensdag 5 augustus 2020

Spaghetti met boontjes en pesto

 Dit koolhydraatrijke, supersnelle gerecht is prima geschikt voor de donderdagavond wanneer - buiten de vakantie-  alle kinderen sporten en ook ik wel wat extra energie kan gebruiken zo bijna aan het eind van de week.
Maar nu in de vakantie is het een fijn eenpansgerecht dat super snel op tafel staat...
Het past bepaald niet in een koolhydraatarm dieet, maar het is dan ook verre van gezond om één bepaalde voedingsstof uit je menu te schrappen. 


De boontjes en aardappels komen uit eigen tuin.... correctie: mijn sperzieboontjes zijn niet opgekomen, 
maar van buurman Teun (oh, lucky me!) mag ik als hij een paar dagen op vakantie is, lekker boontjes oogsten. 
De pesto  kun je makkelijk zelf maken, hoewel ik deze keer koos voor het gemak van een potje....

Lekker snel aan tafel, jongens!!

Spaghetti met boontjes en pesto

            Voor 6 personen

Ingrediënten:

  • 600 g spaghetti
  • 600 g aardappelen 
  • 300 g sperziebonen
  • 185  g basilicumpesto
  • 150 g geraspte kaas

Hoe maak ik het klaar:
Maak de sperzieboontjes schoon en verwijder de puntjes. 
Kook de spaghetti al dente volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. 
Maak ondertussen de aardappels schoon, de schil mag er aan blijven zitten en snijd ze in plakjes van ongeveer een halve cm dik.

Voeg na 1 minuut de aardappelen en boontjes toe, breng weer aan de kook en laat ze samen nog zo'n 6 minuten meekoken.
Roer de pesto los met een eetlepel van het kookvocht.
Giet alles af in een vergiet.
Doe voorzichtig met de aardappelplakjes zodat ze niet breken. Neem het liefst vastkokende aardappels.
Roer de pesto  erdoor na het afgieten.
Breng op smaak met versgemalen peper en serveer met de geraspte kaas.
Geniet van dit gezonde gerecht en doe nog wat leuks met de extra energie die je erdoor krijgt....