Mijn lief bakte, toen ik met griep op bed lag en er geen boodschappen gedaan waren,
op zondagmiddag spontaan Engelse scones. Die worden klassiek geserveerd
met clotted cream (geklopte room zonder suiker) en marmelade en jam.
Het is niet alleen erg lekker, maar ook mijn jam wordt ineens hoog gewaardeerd.
Het leek me een goed idee om daar maar een soort traditie van te maken... Mmmm!
Op zondagmiddag, als iedereen thuis is en de kinderen nog vrienden hebben uitgenodigd,
gezellig een afternoon tea: een pot thee en scones. Klinkt niet verkeerd, toch?

Eerst heb je een pot thee nodig.
En scones, die je bakt in 10 minuutjes.
Serveer met opgeklopte (soja!)room.
Soms doen we makkelijk en gebruiken we gewoon slagroom uit een bus (....)
En serveer er twee soorten jam bij. Het mooiste is het
wanneer je een gele en een rode jam gebruikt.
Klassieke scones
voor ongeveer 20 scones
Ingrediënten:
- 250 g bloem
- 100 g volkoren meel
- 25 g wijnsteenbakpoeder
- snufje zeezout
- 45 g boter
- 100 ml sojamelk
- 50 - 80 ml water
Hoe maak ik het klaar:
Verwarm de oven voor op 190 graden.

Snijd de scones open en serveer met een lepeltje jam. Ik gebruik hier stoofperenjam en bramenjam. En een dotje slagroom.
Scones kun je niet echt bewaren. Eet ze binnen enkele uren op....
maar dat zal vast geen probleem vormen!
Heb jij nog ideeën voor een afternoon tea?
Het is zó gezellig!