vrijdag 29 december 2017

Veldslastamppotje met paddenstoelen en noten

Kun jij ook zo snakken naar even gezond en 'gewoon'  tussen al die feestdagen door?
Want bereid je nog maar voor op al die zoete, vette oliebollen die er aan komen.....
Dan is een simpel, smakelijk stamppotje tussendoor echt datgene waar je lichaam om vraagt.

Ik maakte deze week een heerlijk, vegetarisch stamppotje met frisgroene, malse veldsla.
Veldsla is een  supergezonde wintergroente en voorziet je lichaam van de broodnodige vitamines, zoals A, B en C en vooral het mineraal Kalium bevat het veel. Veldsla is bloed reinigend, heft vermoeidheid op en helpt tegen aderverkalking en ontsteking van je dunne darm.
Groeit deze winterharde veldsla niet in je tuin, ga dan op een holletje naar de winkel waar het de hele winter te koop is.

Hier mijn heerlijke, vegetarische stamppotje.....

Veldslastamppotje met paddenstoelen en noten

                         voor 4-6 personen
Ingrediënten:
  • 1500 g biologische aardappelen
  • 2 uien
  • 200 g kastanjechampignons
  • 300 g fijne veldsla
  • 75 g cashewnoten
  • 3 el olijfolie
  • 1,5 dl sojamelk ongezoet
  • 250 g belegen kaas
  • versgemalen zeezout
  • versgemalen peper
Hoe maak ik het klaar:
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in een klein bodempje water met wat zout gaar in ongeveer 20 minuten.
Maak intussen de groenten schoon. Snipper de uien, snijd de champignons in plakjes. 
Was de veldsla en dep of slinger de blaadjes droog. 
Verhit de olie in een koekenpan en bak de uiensnippers twee minuten, voeg de champignonplakjes toe. Bak ze op hoog vuur drie minuten.
Snijd ondertussen de kaas in hele kleine blokjes.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met een stamper. Klop de melk door de puree heen. Roer daarna de blokjes kaas erdoor en verhit de puree nog even op matig hoog vuur.
Roer daarna het champignon-ui mengsel erdoor en de veldsla in delen.
Roer goed door zodat de veldsla wat zachter wordt, maar wel fris blijft.
Breng het stamppotje op smaak met versgemalen peper en zeezout.

Bestrooi met de cashewnoten, die je eventueel wat fijner hebt gehakt.
Serveer warm en geniet ervan.
En ik weet zeker dat je lijf er ook van geniet!