donderdag 29 augustus 2019

Komkommerijsjes

Met dit weer gaat er niets boven een ijskoud, verfrissend ijsje. Niet zo'n chocoladebom - ook lekker op z'n tijd -  maar een ijsje zó fris, waar ook je adem van opfrist!
Ik maakte komkommer-limoen-munt ijsjes. En de komkommers en munt heb ik
op dit moment in overvloed uit m'n tuin.
Opeens heb ik zo'n zés(!) komkommers oogstrijp liggen.



Vorig jaar in de komkommertijd maakte ik deze ijsjes voor 't eerst. Ik heb ze dit jaar iets zoeter gemaakt, want niet iedereen kon de friszure smaak waarderen. Of misschien ligt het aan de groene kleur en lijkt het iets té gezond.

 
In ieder geval zijn ze lekker snel gemaakt!

 

Komkommerijsjes

         voldoende voor 10 ijsjes

Ingrediënten:
  • 1 komkommer
  • 100 g biologische rietsuiker
  • 125 ml vers limoensap, dat zijn 4 à 5 limoenen
  • 300 ml water
  • bosje munt
  • ijslollyvormpjes


Hoe maak ik het klaar:
Pers de limoenen uit tot je 125 ml hebt. Vul het sap aan met 300 ml water en doe het in een klein pannetje.
Voeg de suiker toe en laat op een zacht vuur, onder voortdurend roeren, de suiker oplossen in het vocht. Hiervoor hoef je het maar kort te verwarmen, niet laten koken.
Laat het mengsel helemaal afkoelen.
Snijd de komkommer overlangs door en lepel het zaad eruit.

Rasp de komkommer fijn.
Naar keuze kun je de komkommer schillen. De schil is wat stug, maar geeft wel een mooi donkergroen accent....
Was de munt, verwijder de harde steeltjes en hak de munt heel fijn.
Roer de munt en de geraspte komkommer door het limoenwater.
Zet de ijslollyvormpjes klaar.
 
Schenk ze vol met het komkommer-limoen-muntmengsel en verdeel de stukjes gelijkmatig over de ijsvorm.
Houd je niet van stukjes in je ijsje, dan kun je dit mengsel ook even mixen.
Zet de vormpjes rechtop in de vriezer.
Na een paar uur zijn ze bevroren.
Ben je klaar voor deze koele en frisse verrassing?!



Wordt cool en geniet van dit gezonde ijsje!!
Fijne nazomer nog :)

Enneh.... morgen worden de winnaars van de winactie bekend gemaakt.
Heb je nog niet meegedaan?
Kijk nog snel even voor de prijzen en stappen bij
mijn 500ste blog