is perfect om als hoofdgerecht te serveren voor bijvoorbeeld Bevrijdingsdag. Met een rood voorgerecht en een blauw nagerecht eet je de kleuren van onze nationale vlag. Hóe leuk is dat?! Zeg ik wat geks? Een blauw nagerecht?? Dat kán best, maar eerst dit lekkere gerecht met bloemkool uit eigen tuin. Daarna tips om er een waar Bevrijdingsdag-driegangendiner van te maken!
Serveer je dit gerecht op een wit bord, dan zie je bijna niet wat je eet.
Maar proeven doe je des te meer!

Sneeuwwitte bloemkool
Voor 4-6 personen
Ingrediënten:
- 1 bloemkool
- 375 g mihoen (rijstvermicelli)
- 1 el olijfolie
- versgemalen zeezout naar smaak
- 50 g roomboter
- 2 teentjes knoflook
- 250 ml sojaroom
- 1 bosje verse basilcium
- versgemalen zwarte peper
Hoe maak ik het klaar:
Maak de bloemkool schoon, verdeel ze in roosjes

Bestrooi met versgemalen zwarte peper
en dien direct op.
Oh ja, om de nationale driekleur in een gezond menu te vangen, eet je vooraf een bord krootjessoep oftewel Borsjt. Dit recept deel ik hier later dit jaar. Je kunt ook tomatensoep serveren, maar meestal is die wat meer oranje van kleur.
Als nagerecht bak je lekkere muffins, met blauwe bessen.
Voor een extra blauw effect bestrooi je deze muffins met blauw maanzaad.
Puur en natuurlijk en toch blauw!
Geniet ervan!
Eet smakelijk.