dinsdag 9 januari 2024

Kerriesoep

Met dit (ijs)koude weer gaat een lekker warm soepje er vast en zeker in!
Deze goed gevulde kerriesoep kun je prima als maaltijdsoep eten,
 is heerlijk voedend als lunch en smaakt ook tussendoor lekker. 
Voor nu het meest belangrijke: het verdrijft de kou 
 na een lange winterse wandeling of wanneer je thuiskomt van werk of school.
En leuk detail: ik maakte de soep met mijn zelfgemaakte kerriepoeder :) (klik)


Kerriesoep

    voor  4 - 5 soepkommen


Ingrediënten:
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 g vega kipstukjes
  • 2 el kerrie
  • 40 g boter
  • 45 g bloem
  • 800 ml bouillon
  • 50 g geraspte kokos
  • 3 bosui of 75 g (stengelui)

Hoe maak ik het klaar:
Pel en snipper de ui.
Verhit de boter in een soeppan en pers de knoflookteentjes erboven uit. Voeg de uisnippers toe en laat 5 minuten fruiten op zacht vuur.
Voeg de kerriepoeder en de bloem toe. Roer goed door en laat 1 minuut garen op laag vuur.
Maak ondertussen de bouillon van een blokje, poeder of van verse bouillonpasta.
Maak van 50 g geraspte kokos kokosmelk door deze met 200 ml water in een blender één minuut te mixen.
Voeg de bouillon scheut voor scheut toe en roer stevig met een garde of lepel zodat 
er geen klontjes ontstaan. Breng de soep aan de kook. 
Voeg nu ook de romige kokosmelk toe. Je kunt ook 300 ml kokosmelk uit blik gebruiken.
 Roer goed door en breng weer aan de kook. Je kunt ervoor kiezen de soep te pureren.
Voeg de vegetarische kipstukjes toe en laat 5 minuten doorwarmen in de hete soep.
Strooi de stukjes stengelui of de in ringen gesneden bosui over de soep en serveer.

Soep smaakt altijd goed met een vers afgebakken stokbroodje, getoast brood of crackers.
Verdubbel de hoeveelheid om langer te kunnen genieten van deze soep! 
Ik voel me voldaan en lekker opgewarmd.
Kan ik er weer tegen als ik de kou nog een keer moet trotseren.


Ik weet dat er veel souplovers meelezen... wil je meer soep?
Dan vallen de volgende zeven winterse soepen vast ook in de smaak! Klik!