donderdag 29 september 2022

Couscoussalade met tuinbonen

 Met de tuinboontjes die ik nog in de vriezer vond, was ik al langer van plan 
een lekkere salade te maken. Vers zijn ze nu niet verkrijgbaar, dus neem lekker diepvriestuinboontjes.
Met deze salade ben je in één klap weer even terug in zomerse sferen en dat mag zeker, 
want als het zonnetje schijnt, voelt het nog even als zomer, toch?!
Doe mee en wissel die warme soepen af met deze lekkere, frisse salade 
die alweer vooruit blikt naar een nieuw voorjaar.


Couscoussalade met tuinboontjes


      voor 2-3 personen

Ingrediënten:

  • 200 g couscous
  • 200 ml heet water
  • 175 g tuinboontjes (vers of diepvries)
  • 4 gedroogde abrikozen
  • 16 groene olijven met piment
  • 2 el peterselie
  • 3 tl paprikapoeder
  • 1/2 citroen
  • 2 el koudgeperste olijfolie
  • 125 g feta of witte saladekaas


Hoe maak ik het klaar:
Doe de couscous in een ruime kom en giet er het warme water overheen. Laat 10 minuten staan.
Stoom ondertussen de tuinbonen 10 minuten. Heb je geen stoompan, kook ze dan gaar in een klein bodempje water. Laat afkoelen en 'dubbeldop' ze daarna, oftewel: verwijder het buitenste, stevige schilletje.

Pers de halve citroen uit en vermeng met de olijfolie en het paprikapoeder en roer door de couscous. Snijd de abrikozen in kleine stukjes en de olijven in plakjes. Snijd de peterselie fijn maar
 houd een takje achter om te garneren. Snijd de feta in kleine blokjes.
Roer alles door de couscoussalade en klaar!
Geniet ervan, als het even kan in het zonnetje buiten of anders achter glas.
Eet smakelijk!




Variaties:
  • Vervang de couscous door bulghur, gebroken en voorgekookte tarwekorrels
  • Vervang de abrikoos door rozijnen of gedroogde vijgen
  • In plaats van groene olijven met piment kun je ook zwarte olijven nemen
  • Voeg eens een lepel fijngehakte muntblaadjes toe