Zó leuk! Ik kreeg deze week een fruit-groentetasje cadeau met onder andere zes avocado's erin.
Vandaag startte mijn uitdaging om ze zo gevarieerd mogelijk te gebruiken en er zoveel mogelijk plezier aan te beleven.
Ik at een heerlijke lunchwrap met avocado en verschillende soorten sla.
Ik maak een lekkere guaçemole: aangevuld met groentes en maischips is dit een perfecte, gezonde lunch.
Omdat mijn koekjesvoorraad vandaag aangevuld moest worden, besloot ik koekjes te maken met avocado. Wát koekje? Het werd een healthy brownie: suikervrij en te bereiden zonder oven.
Hóe uitdagend klinkt dat?
En, geloof me....... het is echt super lekker!
Het oorspronkelijke recept komt uit het boekje: "Gezond bakken". Ik kreeg het van mijn oudste dochter. Nu maar hopen dat ze van dit cadeau geen spijt van krijgt.......
Healthy, suikervrije brownies
Ingrediënten:
- 12 dadels
- 4 el cacaopoeder
- 1 rijpe avocado
- 6 el biologische kokosolie (gesmolten)
- 1 rijpe banaan
- 1 tl vanille-essence
- mespunt gemalen zeezout
- 1 el agavesiroop
Hoe maak ik het klaar:
Gebruik een keukenmachine en maal de amandelen samen met de ontpitte dadels en één eetlepel cacaopoeder fijn. Neem een vierkant cakeblik. Vet dit in met een beetje zonnebloemolie. Bekleed dit met vetvrij bakpapier. Doe het mengsel hierin en druk het stevig aan.
Meng nu de avocado met drie eetlepels kokosolie, de banaan en de vanille-essence tot een papje.
Ik mixte het fijn met de staafmixer.
Verdeel dit mengsel over het cacaomengsel in het bakblik. Zet dit een uur in de vriezer.
Maak nu de topping door drie eetlepels cacaopoeder met drie eetlepels gesmolten kokosolie, zeezout en agavesiroop te mengen. Giet dit over de gestolde avocadolaag.
Zet nogmaals in de vriezer. Na een kwartier is alles voldoende gestold.
Ik was een beetje twijfelachtig over het resultaat, maar oh.... wat was de smaak geweldig.
Zonder wroeging nam ik vanavond een tweede brownie bij mijn kopje verse muntthee. Want het is dus gezond, maar ook super lekker!
Mijn kids zijn uiteraard nog twijfelachtiger, want ze hadden òf stiekem het recept gelezen, òf al gezien dat er 'groen spul' in zat.
Zeker na mijn brownies met zoete aardappel, zijn ze behoorlijk argwanend.
Maar: "het is niet vies", zegt mijn kritische oudste zoon.
Nou ja, dat is het understatement van de maand!
Ik zou zeggen: probeer het zelf!
Avocado, die heerlijke romige vrucht, is ook een fijne basis voor een chocolademousse.
Simpelweg luchtig mengen met een rijpe banaan en cacaopoeder.
Morgen eens kijken voor een soepje met avocado.
Maar misschien wordt het ook wel weer wat heel anders..........
Geen opmerkingen:
Een reactie posten