woensdag 12 juni 2019

Supersnel aardbeiengebakje

Heerlijk, een gebakje met aardbeien.....en als die aardbeien zongerijpt  en versgeplukt zijn,  kan er niets meer mis gaan. Suiker hebben ze in ieder geval niet nodig.


Dit gebakje is makkelijk voor te bereiden en super snel af te maken als er plotseling bezoek komt. Wat te denken van 10 minuten zonder voorbereiding, of 2 minuten als het deegbakje al voorbereid is?! 
Ideaal voor een feestje, bijvoorbeeld als je geslaagd bent.
Wil je er juist wat meer werk van maken, zie de variant hieronder....
 Hoe dan ook, het is zó  lekker!!

En met maar 3 ingrediënten.....


Supersnelaardbeiengebakje

                  nodig voor 4 gebakjes
Ingrediënten:
  • een rol vers bladerdeeg
  • 16 aardbeien
  • slagroom uit een bus
Hoe maak ik het klaar:
Verwarm de oven voor op 200 graden. 
Snijd het  bladerdeeg in vierkanten. Experimenteren met andere vormen is ook oké. Ik maakte eerst rechthoeken zoals bij tompoucen, maar daar bleven de aardbeitjes niet goed op liggen.
Maak vier vierkanten van 9 cm breed, voor vier gebakjes.
Maar verdubbel dit aantal gerust. Vers gebakken bladerdeeg kun je prima twee weken bewaren in een koektrommel. Het blijft knapperig tot gebruik. Met diepvriesbladerdeeg werkt dit niet.
Snijd ook repen van 1 cm breed.

Leg de repen op de randen van het bladerdeeg, zodat je een soort bakje krijgt.
Ik haalde zo'n 7 bakjes uit een rol vers bladerdeeg.
Bak deze vierkanten in de voorverwarmde oven in 7 minuten gaar.
Je zult zien dat de randen rijzen en omhoog komen.
Maar dit wil het middelste deel ook. Druk na 3 à 4 minuten oventijd met een lepel de binnenkant van het vierkant naar beneden. Dit gaat het rijzen tegen, zodat de bodem plat blijft.

Laat het bakje een beetje afkoelen. Was de aardbeien en snijd ze in gelijke plakjes.

Spuit een rozet of rechte strepen slagroom in het bakje, laat de randen vrij.
Verdeel de aardbeienplakjes er snel overheen en serveer meteen.

Wat een overheerlijke en feestelijke combinatie!


Heb je je wat extra ingespannen? Dan heb je een volgende keer een gebakje in twee minuten klaar.
Alleen de slagroom en de zomerkoninkjes erop leggen en succes scoren bij je gasten.

Variaties:
Maak eens banketbakkersroom en gebruik die in plaats van slagroom. Hierop blijven de aardbeitjes beter liggen.
Gebruik voor een vegan variatie sojaroom om op te kloppen.


Genieten!!

Stay tune: het recept voor een chique aardbeientaart, eveneens super healthy, komt eraan.....

Geen opmerkingen: