donderdag 5 december 2019

Mijter-hapje

Al die heerlijke zoetigheden ten spijt, op Sinterklaasavond sna(c)k ik echt naar iets hartigs!!
En omdat wij gisteravond al het gezellig avondje van de goedheiligman vierden, maakte ik gisteren eenvoudige mijters als lekker hapje. Maar dan wel hartig....



Een goede tegenhanger van al het zoets èn eentje die goed in de smaak viel. 
De kinderen raadden me zelfs aan dit op mijn blog te zetten. Dus bij deze.....


Mijter-hapje van Sint

voor ongeveer 8 mijters

Ingrediënten:
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • tomatensaus of tomatenblokjes in saus
  • versgemalen zeezout
  • enkele druppels tabasco
  • klein teentje knoflook
  • 1/2 gele paprika
  • 40 g belegen kaas

Hoe maak ik het klaar:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol de lap bladerdeeg uit en snijd met een mesje de vorm van de mijter uit. 
Dit hoeft niet afgemeten te worden, het hoeft niet precies allemaal hetzelfde. Als het er maar een beetje op lijkt (zie foto).
Maak de tomatensaus op smaak met wat zout en tabasco en pers het teentje knoflook erboven uit. Proef even zodat je weet dat de smaak goed is. Smeer de gekruide tomaatjes of tomatensaus uit over de mijters.
Snijd lange deegreepjes van het bladerdeeg en leg die in het midden van onder naar de punt van de mijter. Snijd even brede reepjes van de paprika en leg die overdwars op de mijter, zodat het karakteristieke kruis ontstaat.


Rasp de kaas en strooi deze over de mijter-hapjes heen.
Schuif in de voorverwarmde oven en bak de mijters in ongeveer 15 minuten gaar en goudbruin.

Geef deze knijtergekke mijter gelijk als 't ie nog warm is.
Afgekoeld zijn ze minder lekker.




Geniet ervan!!



Geen opmerkingen: