Brownie in a mug, zo heette het recept wat jongste dochter voor de Engelse les kreeg.
Voortvarend ging ze te werk en bakte - zonder 'microwave' overigens want die heb ik niet - een
lekkere eenpersoons brownie!
Ik stond haar, al Engels pratend terzijde.
Het resultaat bleek mooi gelukt, ik paste het recept wat aan en vernederlandste het.
Bij gebrek aan een magnetron gebruiken we een oven, de 'tablespoons' worden gewoon grammen.
Het bleek toch wat lastig als we naar het Engelse recept keken.... we hadden namelijk
geen lepels genoeg, ha, ha :)
Het resultaat was niet alleen mooi, maar ook erg smakelijk!
Leuk om te maken als verwenmomentje voor jezelf of voor iemand anders!
En kinderen kunnen dit vrijwel zelfstandig maken.
Brownie in a mug
voor 1 kop
Ingrediënten:
- 20 g cacaopoeder
- 40 g rietsuiker
- 50 g bloem
- 1 tl (wijnsteen)bakpoeder
- snufje zout
- 35 g roomboter
- 40 ml (soja)melk
- mok of glazen pot
Hoe maak ik het klaar:
Verwarm de oven voor op 170° C
Smelt de boter in een pannetje, laat niet bruin worden! Vet de mok in met wat boter. Weeg de droge ingrediënten af in de mok
en roer goed door. Voeg de gesmolten boter en de melk toe en roer stevig door elkaar.
Zet de mok in de oven en bak in 25 minuten gaar.
Je kunt met een cakeprikker (of breinaald) erin prikken,
maar de binnenkant moet nog een beetje vochtig zijn.
Zet de oven uit en laat je brownie een paar minuten staan in de open oven.
Laat uit de oven verder afkoelen
en lepel de brownie uit de mok.
Het is wel wat veel voor één keer. Laat het gerust staan tot 's avonds.
Of serveer deze brownie-in-a-mug als toetje met een bolletje ijs en een toef slagroom erop.
Bak je meerdere mokken tegelijk, verleng de oventijd dan met zo'n 5 minuten.
Natuurlijk kun je ook glazen potjes gebruiken in plaats van een mok.
Staat super leuk!
Wij genieten er (nog steeds) van!
2 opmerkingen:
En als je wel een magnetron hebt , hoe lang moet die daar dan in?
Dan ben je snel klaar: anderhalve minuut! :)
Een reactie posten