startpagina; recepten; kinderen; verzorging;

donderdag 31 maart 2016

Bananenberkensap en studentenhaver

Daar staat die grote fles met helder, 'levend' berkensap in mijn koelkast.......  uitnodigend te wachten tot ik er wat mee zal doen.
Iedereen proefde er wat van en vond er wat van.

Mijn kleine meid is deze week ziek thuis: koortsig, moe en nog steeds zwaar verkouden. Zij heeft zéker versterkend berkensap nodig! Het zal de peuterpuberteit nog wel zijn, maar als mama zegt dat het goed voor haar is, moet ze het juist niet hebben. (grrrr...... al die gezonde tips in de wind slaan, vandáár dat ze ziek is!)

Wat mevrouwtje lekker vindt, is gedroogd fruit, vooral in de vorm van rozijnen. En  noten. 
In mijn basisvoorraad hoort een zak biologische, rauwe, ongebrande amandelen thuis. En ik heb nu ook een grote zak paranoten in de kast. Samen met mijn voorraad in de herfst gevonden hazelnoten en walnoten, geeft dit een lekkere mix met rozijnen.
Juist ja, studentenhaver! Maar dan biologisch en in de verhouding die ik lekker vindt. En zonder pinda's, want dat zijn geen noten.....

Maken jullie dit wel eens zelf? Het is heel geschikt voor vegans, want noten bevatten veel eiwitten en gezonde vetten. Als ik het eet, doe ik het altijd 's morgens, wat past bij m'n fruitontbijt.
Maar vandaag maakte ik het voor de kleine zieke en ze hielp zelf goed mee.Ziet er toch uitnodigend uit? Heerlijk!

En dan vind ik er het volgende drankje wel goed bij passen:

 Bananenberkensap

Ingrediënten:
  • 2  bevroren bananen, die heb ik meestal wel op voorraad in de vriezer liggen
  • 700-750 ml berkensap
Hoe maak ik het klaar:
Vries de avond van tevoren twee (over)rijpe bananen in, zonder schil! Verder heel simpel: snijd de bevroren banaan in stukjes en pureer het met een staafmixer tot een smeuïge drank.
Ben je een echte zoetekauw? Voeg nog een theelepeltje ahornsiroop toe.

Genoeg voor 3 -4 glazen

Heb je geen berkensap en lijkt dit je ook lekker?
Vries de avond van tevoren twee (over)rijpe bananen in, zonder schil!
Neem gewoon kraanwater en voeg er voor het 'zoete' nog een lepel ahornsiroop aan toe.Klaar is je bananensapje. Heerlijk dorstlessend en kinderen zijn er dol op.

Behalve dan mijn zieke kleutertje natuurlijk........

 
Een reactie posten