startpagina; recepten; kinderen; verzorging;

dinsdag 8 maart 2016

challenge 100 dingen (4)

Na een rustige voorjaarsvakantie, lukt het me maar moeilijk om in het ritme te komen.  En ik had me zo verheugd op een week dat iedereen naar school zou gaan..... Maar ja, elke dag was er wel iemand ziek. Of manlief met zijn rug, òf het ene kind, dan weer het andere.  Behalve de jongste, die voor het eerst naar school ging (....)
Ik voel me vreemd genoeg nog niet echt energiek of opgeladen......

Maar goed, op donderdag ging ik toch, na een goede nachtrust, aan de slag.
Twee keukenkastjes en het medicijnkastje heb ik leeggehaald, schoongemaakt en opgeruimd.
Ook zocht ik nog wat cd's uit. Er kan toch weer heel wat weg.....
Zoals bijvoorbeeld dit bord. Ooit een keer op een rommelmarkt gekocht, omdat ik de tekst zó waar vindt (en wáár wil maken). Maar ja, het is zo oubollig, het past niet in ons huis. Dus vanuit de kast, mag het opnieuw terug naar de tweedehands winkel.
Hier horen nog glazen bij te staan... 
Zo is het medicijnkastje weer leeg en overzichtelijk. De 'gevaarlijke' medicijnen op het bovenste plankje, de keelsnoepjes en verbandmiddelen lager en de pleisters mag de jongste ook al pakken. Die liggen beneden.  
Wat had ik vreselijk veel zalfjes en doosjes met pillen die allemaal over de datum zijn. Ik heb ze teruggebracht naar de apotheek (zoals het hoort) voor vernietiging. Op de toonbank leegde ik een beetje onhandig mijn hele tas.
Weer opgeruimd!
Toen ik net 12 jaar was, begon ik al met een EHBO-cursus.  Voor werk heb ik regelmatig een cursus gedaan (EHBO, BHV, AED, K-EHBO), met de nodige herhalingslessen. Grappig dat ik dan nu een spreuk tegenkom die ik ooit in de EHBO-trommel heb gestopt.
Ik maak van twee verbanddozen één en stop de spreuk er weer in terug. ;)

En zo heb ik al opruimend weer heel wat weg kunnen doen.
Ik wilde op vrijdag lekker verder gaan, maar..... mijn vriendin kwam op bezoek. Heel gezellig, daar maak ik tijd voor! (al was ik onze afspraak vergeten op te schrijven)

Ik tel deze week 23 dingen die ik weg doe (zonder die over-de-datum-zalfjes-en-pillendoosjes, hoor)
De teller staat nu op 75!

Ik ga er overhééén!

Een reactie posten