startpagina; recepten; kinderen; verzorging;

zaterdag 26 maart 2016

challenge 100 dingen(7)

Yes! Dit is de laatste week en daarmee het laatste deel in deze challenge-serie. Mijn challenge was: 100 dingen het huis uit! Honderd was veel te makkelijk, vandaar dat ik er vorige week 200 van maakte.
Maar deze week legt dat enige druk op me.
Ik heb absoluut een winnaarsmentaliteit in me, maar hoe doe ik dat met mijn tijd?
Naast opruimen en spullen wegdoen, ben ik ook druk aan het tuinieren....  (En als je een moestuintje van de AH hebt, dan weet je hoe druk je het daarmee kunt hebben ;))

Aan het begin van de week voel ik de druk en weet ik niet zo goed waar te starten. Ik geef weer een groot spel mee naar school. En ik haal weer wat boeken uit de kast...... ja, die kunnen weg!
Ik dacht dat als ik de kelder op zou ruimen, er dán veel spullen weg zouden gaan. Er staat heel veel en ook veel door elkaar..... maar bijna alles gebruik ik wel een keer. Al is het maar een bepaalde periode in het jaar. Dat heb je als kookfanaat!

Dan heb ik nog de schuur.  Het domein van mijn lief, waar veel van mijn spullen bij zitten. En niet alleen tuinspullen......
Daar valt wel het één en ander weg te doen.

En had ik al genoemd dat we onder onze woonkamer een volledige kruipruimte vol met spullen hebben?! Het is er droog, hoewel alles op pallets moet liggen en ingepakt moet zijn in plastic zakken, voor het geval dat....
Maar wat dáár allemaal ligt......
Om wat te noemen: winter- respectievelijk zomerjassen en -schoenen, de slee, voor iedereen schaatsen, de kerstboom, allerlei andere 'feestspullen' zoals Sinterklaaszakken en accesoires, paas-, herfst-, lente-, hemelvaartspullen....
Mijn trouwjurk (netjes verpakt natuurlijk!), heel, heel, heel veel 'Suske & Wiske's' en Donald Ducks, een oude tafel, oude lampjes, koffers en weekendtassen, lege dozen van de Playmobil (voor als we het ooit weer gaan verkopen)....
Als ik  het zo opschrijf, vind ik het ook wel gênant worden. Wat een verzamelplek, daar in het donker..... Hoewel er als verlichting zo'n lichtslang hangt, blijft het er voor het grootste deel donker. Hij is voor de helft kapot gegaan, maar het is nu echt tijd om wat licht in dat duister te laten schijnen.....

Op vrijdag, het regent 's morgens toch, ga ik  hard aan de slag!
Ik kom op vier verschillende plekken in huis dvd's tegen, ook onder de grond! (Néé, VHS videobanden heb ik gelukkig al weggedaan!!). Dat gaat allemaal op één plek, lekker overzichtelijk. En weet je wat? Er kunnen er zeker 20 weg! Dat ruimt op!

                                                     Netjes, hè?!
In dit kastje stond eigenlijk mijn verzameling van lege-potjes. Voor jams, chutneys, augurken etc. etc. voor als het oogstseizoen weer aanbreekt. Deze verzameling ruim ik gelijk wat netter op. Tegelijk met mijn kelderplank waar de weckpotten komen.

                               Ik heb geen vóór-foto, maar geloof me: het is opgeknapt!!

Zo ga ik verder met mijn boekenkast. Er liggen veel boeken op een plank achter de trap.  Die gaan er allemaal vanaf en wat niet in de kast past, moet gewoon weg.
Een paar jaar geleden kregen we een aantal grote dierenboeken en encyclopedieën van onze buren. Maar ja..... niemand kijkt erin en ze staan daar maar. Hup, naar de mini-bieb! Als ik ze nodig heb, kom ik ze misschien daar nog wel eens tegen.

De krukjes van Ikea: één roodgeverfd, de ander zilvergrijs, mogen ook weg. Waarom zou ik ze nog bewaren, als er toch alleen maar spullen op gelegd worden, die er vervolgens ook weer afglijden?! Wordt het alleen maar rommelig van in de kinderkamers.

Al rommelende ga ik het hele huis door. Zonder het idee van volledig te zijn geweest, ben ik toch lekker opgeschoten, vandaag.
En de druk gaat van de ketel: natúúrlijk haal ik deze challenge!!
Als ik ergens voor ga, lukt het me ook!!

Ik zal de balans even opmaken.
Er staan nog een aantal dingen op Marktplaats die weg moeten.
Die tel ik niet mee. Wat wel verkocht is, is al meegeteld.
Al die dvd's en boeken ruimen goed op.
Bij elkaar heb ik ongeveer 30 boeken weggedaan en 20 dvd's.... Daarmee zou ik er al zijn.
Maar het totaal van alle spullen die ik deze week weg doe, ligt op 65!!

Daarmee heb ik mijn challenge niet gewoon gehaald, maar ruim gehaald!!

En hiermee sluit ik hem ook af.

In totaal heb ik geen 200 spullen weggedaan, maar 222!!
Wauw!


Door deze challenge heb ik geleerd om kritisch te kijken wat ik in huis heb en wil hebben.
En ik stop niet meer. Ik blijf kijken naar wat er weg kan in plaats van alles maar bewaren  voor het geval dát.....
Overtollige en overbodige spullen gaan weg, voor ruimte in huis en voor ruimte in mijn hoofd!


En jullie? Hoe gaan jullie om met de (hoeveelheid) spullen die je in huis hebt?

Spelen, verstoppen, knuffelen?!

Of wegdoen......?!

Een reactie posten