maandag 30 mei 2016

Roze soep

Nee, geen oranje-rode tomatensoep, geen donkerrode bietjessoep, maar ècht róze soep aten we.
Het smaakte niet zoet(sappig), maar lekker hartig, zoals een soepje hoort te zijn.

Maar voor mijn kleutertje was het prinsessensoep. 


En alle prinsessen zijn mooi en houden van roze. Daarom at ze deze gezonde soep ook helemaal op.



Terwijl ze niet van, jawel....... van radijs houdt.
Want dit was dus 'radijsjessoep'. En alleen met radijs krijg je een natuurlijk gekleurde roze soep!

Hier het recept als je ook iemand in huis hebt, wiens lievelingskleur roze is......

Radijssoep

Ingrediënten:
  • 3 tot 4 bosjes radijs, oftewel 600 - 700 gram radijs
  • 1 sjalot (of halve ui)
  • 1,5 l kruidenbouillon
  • scheut olijfolie
  • 1 dl sojaroom
Hoe maak ik het klaar:
Eerst maak je de radijsjes schoon. Je verwijdert de blaadjes en houdt die apart. Het worteltje en tussensteeltje verwijder je ook.


Ik kreeg drie hoopjes op mijn aanrecht. Een paar blaadjes zijn voor de garnering, de rest kun je als groente eten in een ander gerecht. De radijsjes zijn voor de soep en het afval is voor de cavia's.
Best even een werkje.
Snijd daarna de radijsjes in plakjes.
Snipper het sjalotje en verwarm een scheutje olijfolie in een grote pan.
Fruit het fijngehakte sjalotje en de radijsplakjes vijf minuten.
Bereid de bouillon van tablet of poeder en voeg deze toe.
Breng aan de kook en laat vijftien minuten op laag vuur trekken.

Pureer hierna de soep met een staafmixer en voeg de sojaroom toe, voor een lichtroze resultaat.

Schep de soep op borden en garneer met in het midden wat plakjes radijs en een blaadje groen.

Deze soep is een heerlijk, licht voorgerecht en is dan genoeg voor ongeveer acht personen.
Wil je er een maaltijdsoep van maken, dan is het genoeg voor 3-4 personen.
Serveer er dan lekker stokbrood met kruidenboter bij.
De radijsjes die soms best pittig kunnen smaken, worden mild en zacht van smaak als je ze kookt.
En dan is het ècht een soepje voor een prinses!
Hoewel........ iedereen hier in huis vond hem lekker.
Geniet ervan!

Geen opmerkingen: