Vandaag is het tijd voor lasagne met spitskool. Lekker comfortfood op coole zomerdagen.:)
Lasagne met spitskool
Ingrediënten:- ca. 800 g spitskool, schoon gewicht
- 700 ml bio tomatensaus
- 1 tl knoflookpoeder
- 100 ml sojaroom
- 200 g volkoren lasagnebladen
- evt. 150 g vegetarische ham in plakjes
- 250 g komijnenkaas
Hoe maak ik het klaar:
Was de spitskool en snijd hem fijn. Je hebt een kleine spitskool van ongeveer 1 kg nodig voor 800 g schoon gewicht. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ruime ovenschaal in met wat zonnebloemolie. Meng de spitskool met de tomatensaus, de knoflookpoeder, en de room. Schep ongeveer een kwart van het mengsel in de schaal. Verdeel hierover de plakjes vegetarische ham. Rasp de komijnekaas en verdeel hiervan een deel over deze eerste laag. Dek af met een laag lasagnebladen.
Herhaal alles en maak zo drie lagen in deze volgorde. Dek af met een laag spitskoolmengsel en bestrooi met de geraspte kaas.
Bak de lasagne in het midden van de oven goudbruin en gaar in ca. 45 min.
Serveer meteen of laat het 10 minuutjes staan om wat af te koelen.
Het duurt even voordat dit op tafel staat (door de lange oventijd) maar het is echt comfortfood.
Met lekker veel groente.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten