Ik geef het maar gelijk toe. .. rode kool is niet mijn favoriete groente. Op de traditionele manier klaargemaakt (lees: op z'n Hollands) vind ik het buitengewoon saai, ondanks de mooie kleur....
Maar alle groentes zijn lekker, het ligt er alleen aan hoe je het klaarmaakt!
Zó vind ik rode kool namelijk wel lekker als ze is geroerbakt met pinda's en met rijst....
Nieuwsgierig?
Hier mijn favoriete recept:
Rode Kool met quorn en pinda's
voor 4 - 5 personen
Ingrediënten :
- 4 el olie
- 1 ui
- 300 g quorn
- 2 el goede honing
- 0,5 citroen, het sap uitgeperst
- ongeveer 120 g katjang pedis (of een halve zak)
- 300 g basmatirijst
Zo maak ik het klaar:
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking gaar.
Verhit in een wok de olie en roerbak hierin eerst de quorn. Je kunt ook een deel tofu gebruiken of kant en klare wokstukjes van de Albert Heijn. Haal ze uit de pan. Fruit daarna de ui in dezelfde olie en voeg na 2 minuten de rode kool toe. Roerbak deze al omscheppend knapperig en gaar. Voeg vervolgens het citroensap toe
evenals de honing.
Roer daarna de quorn er weer door heen.
Aan tafel geef ik er de pinda's bij (anders verliezen die snel hun knapperigheid).
Ook wat zeezout en versgemalen peper geef ik er naar smaak bij.
Lekker met de basmatirijst.
En..... op deze manier klaargemaakt, is de rode kool binnen 15 minuten klaar.
Daar houd ik wel van op een doordeweekse dag!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten