Oh wat ben ik blij met mijn geweldige fruitoogst uit de tuin: rode bessen, zwarte bessen,
kruisbessen en pruimen... het is ge-wel-dig!
kruisbessen en pruimen... het is ge-wel-dig!
En na een ochtendje plukken - met hulp van oudste dochter - ga ik er ook mee aan de slag.
Natuurlijk herhaal ik mijn succesrecepten die ik al eerder heb gepubliceerd - klik hier - maar
houd je vast voor een aantal nieuwe, beproefde en lekkere fruitrecepten.
Heb je geen tuin? Het is nu hét seizoen, dus ook in de winkel is het aanbod van
vers zomerfruit van eigen bodem groot.
De aftrap is voor deze eenvoudige kruisbesflappen met vanille...
en oh, wat zijn ze lekker!
Kruisbesflappen
voor 4 stuks
- 4 plakjes bladerdeeg
- 180 g rijpe kruisbessen
- 50 g vruchtensuiker
- 2 el vanillesuiker
- 1 el maïszetmeel
- 1 el water
- poedersuiker om te bestrooien
Hoe maak ik het klaar:
Verwarm de oven voor op 200° C.
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
Was de kruisbessen goed en verwijder het steeltje. Snijd ze doormidden. Vermeng de kruisbessen met de vruchtensuiker of neem 70 g rietsuiker. Voeg één eetlepel vanillesuiker toe. Deze kun je ook makkelijk zelf maken (klik).
Roer er ook het maïszetmeel door of neem maïzena.
Leg de ontdooide plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat.
Schep op elk plakje twee eetlepels kruisbessenvulling.
Vouw de plakjes diagonaal en plak vast met een beetje water
en duw dicht met een vork.
Bestrijk de bovenkant met wat water en verdeel hier nog een eetlepel vanillesuiker overheen.
Schuif de kruisbesflappen in de voorverwarmde oven en bak ze in 15 minuten gaar en goudbruin.
Laat even afkoelen, bestrooi naar wens met poedersuiker en serveer!
Zijn de flappen wat te vochtig waardoor ze slap worden, strooi dan wat
paneermeel op het bladerdeeg voordat je de kruisbessen erover verdeelt.
De smaak is friszuur... de kruisbes heeft wel wat suiker nodig willen deze flappen niet te zuur uitvallen.
Lekker bij de koffie of een kop muntthee.
Geniet er van!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten