zaterdag 28 december 2024

Lunchgerechtje: avocado met ei uit de oven

 Dit eenvoudige en snelle lunchgerechtje is lekker voedzaam, levert je genoeg proteïne en 
je krijg niet het gevoel vol te zitten - wel lekker tussen al die feestdagen door - zodat er 
energie overblijft voor je andere bezigheden.
En 't ziet er lekker uit, toch?!
Kom, we gaan 'm proberen!


Avocado met ei uit de oven


     voor 1 persoon

Ingrediënten:
  • 1 rijpe avocado
  • 2 kleine eitjes of 1 groot ei
  • 1 el mayonaise of zure room
  • versgemalen zeezout en peper
  • mespunt chilipoeder
  • 1 tl citroensap
  • 2 takjes peterselie

Hoe maak ik het klaar:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Halveer de avocado en haal met een lepel het vruchtvlees eruit. 
Laat rondom een rand van zo'n halve centimeter vruchtvlees zitten. 
Zet de twee helften in een kleine vuurvaste schaal.
Klop het ei of de twee kleine eitjes los. Breng op smaak met wat versgemalen peper en zout. 
Verdeel het ei over de twee avocadohelften.
Zet de avocado's met ei in de voorverwarmde oven.
Laat 10 minuutjes bakken tot het ei gestold is.
Ondertussen maak je de avocadovulling.
Prak het vruchtvlees met een vork fijn.
Voeg de mayonaise toe voor een romig resultaat.
Breng op smaak met het chilipoeder, zout en peper. 
Knijp ook wat vers citroensap erbij.

Haal de avocadohelften met ei uit de oven en zet op een bord.
Verdeel de avocadopuree - een soort milde guaçemole - over de twee helften.
Steek er een takje peterselie in en strooi nog wat chilipoeder of paprikapoeder erover.
Serveer meteen.
Eet smakelijk!

Ik at het als lunch, maar dit gerechtje is vast ook lekker
op een borrelplank of als bij- of tussengerechtje bij het diner.
Geniet ervan!



Geen opmerkingen: