Tijdens een fijn, diepzinnig gesprek na het eten, dronken we thee-zonder-iets-erbij.
De perziktaart die ik wilde bakken vandaag, was er bij ingeschoten, maar ineens
zag ik zo'n perzikgebakje voor me, van bladerdeeg, met zo'n halfronde perzik.
Ken je die?
Dát is niet alleen lekker voor erbij, maar verhoogt de sfeer nog meer!
Zó bedacht, zó gemaakt! Nou ja, bijna...
De perziken had ik vers gekregen van Nelleke en dít is het resultaat!
Perzikgebakjes met room
Ingrediënten:
- 3 grote, verse perziken
- 6 plakjes bladerdeeg
- 1/2 ei
- poedersuiker
voor de snelle eierroom - 1,5 ei
- 4 el suiker
- 2 el maïszetmeel of maïzena
- 1,5 tl vanille extract
Hoe maak ik het klaar:
Ontdooi de plakjes diepvriesbladerdeeg.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Maak eerst de snelle eierroom.
Klop twee eieren los, schenk een half ei in een schaaltje en bewaar. Klop de overige eieren met de suiker en maïzena in een kleine pan op laag vuur los. Voeg het vanille extract toe. Blijf kloppen op een laag vuur tot de eieren gebonden zijn met het suikermengsel.
Laat het niet te hard gaan zodat de eieren stollen. Het moet een soort saus worden, lijkend op banketbakkersroom maar dan zonder melk.
Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier bekleedde bakplaat en
vouw de vier randen 1,5 cm naar binnen toe.
Schep anderhalve lepel eierroom in het midden.
Trek het velletje van de rijpe perziken, halveer ze en leg op elk plakje een halve perzik
met de bolle kant naar boven.
met de bolle kant naar boven.
Bestrijk de randen van de bladerdeegplakjes met het losgeklopte halve ei.
Schuif de gebakjes in de voorverwarmde oven en
bak in 15 - 18 minuten goudbruin en gaar.
Dit maakt de sfeer rondom een goed gesprek nog beter!
Té lekker om niet te delen, toch?!
Tips:
- Deze gebakjes zijn heerlijk met verse perziken. Heb je die niet?
Het kan ook met uitgelekte perziken uit blik - Heb je echte banketbakkersroom staan, gebruik dan die
Ga je ze ook maken? Laat me weten wat je ervan vindt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten