startpagina; recepten; kinderen; verzorging;

vrijdag 24 maart 2017

Broodje zuurkool

Nee, wacht! Niet gelijk doorklikken of verder scrollen omdat het al lente is of dat je zuurkool maar zo-zo vindt........ Dit broodje zuurkool is zó lekker! Zuurkool zoals je het nog nooit hebt geproefd, zuurkool met een onbeschaamde zomerflirt.
I love it!!


Al is het officieel lente, dit broodje móet ik nog even delen. Sinds ik dit recept ontdekte, heb ik al ruim een kilo zuurkool (in korte tijd!) gegeten en het blijft heerlijk!

Ik was geen superfan van zuurkool (mijn kinderen al helemaal niet!) maar zó eet ik er gerust nog een kilo van! Wist je trouwens dat zuurkool heel gezond is? Het bevat veel vitamine C en door de melkzuurbacteriën wordt de darmflora gezond(er). Overige vitaminen en mineralen uit je voeding worden hierdoor beter opgenomen......
Word je nieuwsgierig? Hier komt 'ie:

Broodje zuurkool

            genoeg voor 6 broodjes

Ingrediënten:
  • 250 g biologische zuurkool
  • 1 kleine rode ui
  • 1 el olijfolie
  • 25 g rauwe amandelen
  • 5 zongedroogde tomaatjes  (mjam, mijn favoriete ingrediënt!)
  • 1/2 el gerookte paprikapoeder
  • biologische (afbak)pistoletjes

Hoe maak ik het klaar:
Verwarm de oven voor om een heerlijk knapperig, vers pistoletje af te bakken. Bak volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snipper de rode ui. Verhit de olijfolie in een kleine hapjespan en fruit de ui. Snijd de ongeroosterde en ongezouten amandelen in vieren. Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes. Laat de zuurkool uitlekken en spoel eventueel af met water.
Voeg de amandelen toe aan de gefruite ui, vervolgens de tomaatjes en de zuurkool. Roer op middelhoog vuur even goed door. Voeg dan het gerookte paprikapoeder toe. Dit geeft een heerlijke smokey bbq smaak aan je gerecht. Het is te koop bij de AH.

Laat op laag vuur nog even goed doorwarmen. Voeg eventueel een scheutje water toe.

Snijd de pistoletjes open en schep er twee flinke lepels zuurkool op.
Een heerlijk vegan broodje zuurkool!


Mjummie!

Eet smakelijk!

Heb je zuurkool over? Dat kun je prima in de koelkast bewaren. Warm het gewoon weer op, als je het nodig hebt. Je kunt het ook in een wrap rollen of een pizza mee beleggen. Varieer gerust!

Ik serveer er soms een vegetarisch worstje bij, niet meer vegan dan, maar wel lekker!

Het oorspronkelijke recept komt van het leuke blog ikbenirisniet. Ik heb het wat aangepast.

Voor volgend jaar komt er in ieder geval op mijn to-do-list: zelf zuurkool maken! Dit schijnt helemaal niet zo moeilijk te zijn en lijkt me een leuke uitdaging. 
Ik zaai alvast kool voor ;)
En wat ik vervolgens met die zuurkool ga doen, mag je raden......Een reactie posten