Het is tijd voor een feestje!
Laat je niet weerhouden door het winterse weer..... maak eens feestelijk ijs. Nee, ga niet ingewikkeld met een ijsmachine in de weer: alle ingrediënten haal je gewoon bij de supermarkt, ook het ijs.
Ik maakte feestelijk ijs, voor feestelijke dagen in deze voorjaarsvakantie.
Lekker 'speculaas-ijs' en 'rumrozijnen-ijs'.
Koop de goedkoopste bak vanille-ijs die je kunt vinden in de supermarkt.
En hier kun je alles doorheen mengen wat je maar lekker vindt.
Kinderen kunnen helpen maken, maar zeker ook helpen kiezen welke smaak ijs ze willen. Bereid je voor...... alles kan namelijk!
Wat echt een succes wordt, is bijvoorbeeld:
- stroopwafels
- chocolat cookies
- kaneel
- m & m's
- bokkepootjes
- oreo koekjes
- studentenhaver
- pure chocholade
- etc.
- etc
Het beste moment om feestelijk ijs te maken, is net na het boodschappen doen. In plaats van het ijs meteen in te vriezen, schep je het in een ruime schaal. Laat het zacht worden.
Kies een 'vulling' en neem zoveel als je lekker vindt.
Op één liter vanille ijs gebruikte ik 12 speculaasjes.
Ik verkruimelde ze tot grove stukjes.
Stevig er doorheen roeren.....
Voor rum-rozijnen ijs, doe je een grote hand rozijnen in een schaaltje, wat je overgiet met rum.
Laat dit 10 tot 20 minuten staan. Nog beter is het om het even te verwarmen.
Schep daarna de rozijnen uit de rum. Je kunt de rum gewoon nog een keer gebruiken.
De rozijnen roer je door het ijs.
Voilà: je zelfgemaakte rum-rozijnen ijs.
Hertog ijs is misschien wel iets lekkerder, maar wat is het leuk om dit ijs naar eigen smaak te maken.
Bovendien kost een liter feestelijk Hertog ijs al gauw rond de 3 euro en een bak vanille-ijs maar 0,79.
Dat is nog leuker ijs eten!
Schep het ijs terug in de bak en vries het in.
Je kunt het ongeveer twee weken bewaren in de vriezer, als je dat al redt.
Het is misschien niet zo gezond, maar wel lekker!
Heerlijk als toetje met slagroom en een topping, na een feestelijk etentje.
Enjoy your ice cream!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten