vrijdag 12 juli 2019

Pesto van venkelgroen

Een lekkere pesto en deze keer niet met basilicum, maar met iets wat je normaal misschien zou weggooien.... In de winkel zie je het venkelloof meestal niet meer bij de knol, het is al weggesneden.
 
Heb je een eigen moestuin, dan kun je het venkelgroen prima gebruiken.
Want weggooien is zonde, dus ik maakte van dit decoratieve venkelgroen een pesto....
Heerlijk aromatisch, zacht en toch lekker kruidig.
Dat is deze........

Venkelloofpesto

                voldoende voor 2 porties of potjes
 
Ingrediënten:
  • 1 knolvenkel met loof  of 150 g venkelloof
  • 20 g hazelnoten
  • 30 g zonnebloempitten
  • 200 ml goede olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 75 g geraspte kaas
     extra nodig:
  • een keukenmachine
Hoe maak ik het klaar:
Was het venkelloof, haal het van de dikke stengels af.  De dunne stengels kun je nog gebruiken en snijd je in stukjes. Pel de knoflook en weeg de andere ingrediënten af.
Doe alles, behalve de olie, in de keukenmachine en laat draaien, tot alle ingrediënten fijngemalen zijn.
Bij mij lukte dit niet in één keer, want één takje draaide zich omhoog, het leek wel kerstgroen in mijn keukenmachine;)
Schenk de olie in een dunne straal in de kom, terwijl de machine draait. Voor deze pesto kun je als je wilt, ook zonnebloemolie gebruiken.
Als het een homogene, groene pasta is, is de pesto klaar voor gebruik.
 
Proef maar eens.....
 
 
Het lekkerste is het om de pesto vers te gebruiken en dat deed ik dan ook.
Mijn recept met verse venkelpesto, deel ik morgen!
So stay tune....
Wil je de pesto bewaren?
Doe dit in de koelkast, luchtdicht afgesloten en bewaar het niet langer dan 5 dagen.
 
Geniet van de andere kant van venkel.
Het groen is ook goed te drogen en geeft een aromatische smaak aan augurken en andere groentes in zoetzuur. Venkelgroen past ook goed in een kruidenazijn. En van het venkelgroen kun je thee trekken.
 






 
 

Geen opmerkingen: