maandag 15 juli 2019

Snelle pasta met venkelpesto

Dit is zo'n eenvoudig en snel pastagerecht wat je makkelijk klaarmaakt na een drukke, enerverende dag.
En toch zet je een verse, gezonde maaltijd op tafel!
Dit gerecht bedacht ik met de pesto van venkelgroen van vrijdag.
Proef en geniet mee....


Snelle pasta met venkelpesto


                  voor 6 personen
Ingrediënten:
  • 500 g biologische macaroni grande of andere soort 
  • 3 el olijfolie
  • 250 g vegetarische quorn/ wokreepjes/kipstuckjes
  • 1 ui
  • 1 venkelknol
  • halve hoeveelheid venkelpesto uit het recept van gisteren
  • 150 g geraspte kaas
Hoe maak ik het klaar:

Kook de - liefst volkoren pasta - gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Als je de pasta afgiet, vang dan een kopje van het kookvocht op. Meng hier de pesto doorheen. Doe de pasta terug in de pan met een scheutje olie.
Roer de pestosaus erdoor.
Verhit in een hapjespan of braadpan de olie en bak de vegetarische blokjes 5 minuten op middelhoog vuur. Pel de ui en snipper 'm. Voeg de ui toe en bak deze 2 minuten mee.
Maak de venkelknol schoon, halveer en snijd de kern eruit. Snijd de venkel in kleine stukjes. Bak de venkelblokjes even mee. Leg het deksel op de pan en laat de groente zo'n 3 tot 5 minuten stoven.
Meng het groentemengsel door de pasta met pesto.

Goed doorroeren en direct aan tafel!
Serveer met geraspte kaas...


 Variatietips:
Deze pasta met venkelpesto combineert ook goed met doperwten. Laat die dan tegelijk met de pasta meekoken in de pan.
Varieer eens met de vleesvervangers en kies voor vega ham.
Roer nog een scheut sojaroom door de pasta.

Eet smakelijk!



Geen opmerkingen: