Leuk! Al die reacties die ik kreeg over postelein... er zijn ook veel mensen die er dus echt niet van houden!
Smaken (mogen) verschillen.
Maar ik ondervind dat élke groente, hoe gewoontjes of zelfs vies klaargemaakt door je-moeder-vroeger, lekker is, als je het maar lekker (anders) klaarmaakt.
Denk bij snijbonen aan een geroerbakte, Oosterse versie. Of bij koolraap aan een hartige taart.
Om maar eens twee groentes te noemen, waar ik vroeger van zat te gruwen aan tafel.....
Smaken (mogen) verschillen.
Maar ik ondervind dat élke groente, hoe gewoontjes of zelfs vies klaargemaakt door je-moeder-vroeger, lekker is, als je het maar lekker (anders) klaarmaakt.
Denk bij snijbonen aan een geroerbakte, Oosterse versie. Of bij koolraap aan een hartige taart.
Om maar eens twee groentes te noemen, waar ik vroeger van zat te gruwen aan tafel.....
Zo ook de 'nieuwe' bereidingswijze wokken of roerbakken. Sneller dan koken èn de voedingsstoffen - die je anders met het kookwater zou weggieten- blijven bewaard.
Je leest bijna al van welk jaar ik ben.... want het is inmiddels allerminst nieuw om te wokken.
En zó kun je, bij een enorme hoeveelheid slinkgroente zoals spinazie of postelein, met wokken of roerbakken lekker en ongemerkt veel groente binnenkrijgen!
Je leest bijna al van welk jaar ik ben.... want het is inmiddels allerminst nieuw om te wokken.
En zó kun je, bij een enorme hoeveelheid slinkgroente zoals spinazie of postelein, met wokken of roerbakken lekker en ongemerkt veel groente binnenkrijgen!
Geniet mee van deze geroerbakte postelein met rijst!
Gewokte postelein met hazelnoten
voor 6 personen
- 1,5 kg postelein
- 2 teentjes knoflook
- 2 kleine rode uien
- 90 g biologische hazelnoten
- 3 el olijfolie
- versgemalen zeezout
- versgemalen peper
- 300 g biologische basmatirijst
- 100 g zilvervliesrijst
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meestal moet de zilvervliesrijst langer koken dan de basmatirijst. Doe deze dan eerder in de pan en voeg de basmatirijst toe halverwege de kooktijd. Het kan samen garen, ondanks de verschillende kooktijden. Voeg een bouillonblokje of een lepel bouillonpasta toe aan het kokende water voor een kruidig smaakje aan de rijst.
Was de postelein goed schoon. Pel en snipper de uien en de knoflook.
Verhit de olijfolie in de wok en roerbak de ui- en knoflooksnippers 1 minuut.
Voeg de postelein er in gedeelten aan toe, samen met het aanhangende water.
Laat op hoog vuur de postelein slinken.
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan knapperig.
Breng de postelein op smaak met zeezout en royaal versgemalen peper.
Schep er op het laatst de hazelnoten overheen.
Serveer met de rijst en een salade naar keus.
Heerlijk om postelein op deze manier te eten!
Zó is het bepaald geen straf!
Nogmaals bedankt, Lisan!
En volgend jaar ga ik het weer proberen in mijn tuin.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten