Dit jaar maakte ik paarsroze zuurkool... wát werd dat een feestelijk gekleurde groente!
Het zou perfect passen in deze feestmaand, helaas is 't ie net op.
Goed nieuws: er is nog net tijd genoeg om het zelf te gaan maken voor de Kerst (klik)
als je echt bijzonder voor de dag wilt komen.
En dat bijzonder voor de dag komen is verder heel simpel met deze eenvoudige zuurkoolsalade.
Maak er een sidedish van, als variatie op de bekende cole slaw.
Zuurkool is super gezond met zijn goede bacteriën - probiotica - die zich ontwikkeld hebben
door fermentatie.
Zo zitten in zuurkool veel melkzuurbacteriën die ontzettend gezond voor je darmflora zijn.
Hierdoor kun je beter mineralen en voedingsstoffen uit je voedsel opnemen.
Daarnaast bevat het veel vitamine C. Wanneer je zuurkool gaat verhitten,
verdwijnen deze waardevolle voedingsmiddelen.
Deze zuurkoolsalade is de oplossing!
Snel klaar en heel gezond!
Zuurkoolsalade
Ingrediënten:
- 250 g biologische zuurkool
- 1 kleine appel (Elstar)
- 25 g walnoten (zelf geraapt)
- 30 g ongezwavelde rozijnen
voor de dressing - 2 el goede olijfolie
- 1 el mayonaise
- 1 tl rietsuiker
Hoe maak ik het klaar:
Maak eerst de dressing: roer de olijfolie, de suiker en de mayonaise door elkaar in een klein schaaltje.
Spoel de zuurkool even af onder koud stromend water voor een wat mildere smaak.
Schil de appel eventueel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in hele kleine blokjes.
Schep de zuurkool, de blokjes appel en de rozijnen door elkaar samen met de dressing. Vermeng goed.
Strooi er daarna de - zelf geraapte en gekraakte - walnoten overheen.
Serveer.
Het is niet alleen gezond, maar ook lekker.
Althans, volgens jongste zoon.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten