Deze bloemkoolsoep is niet wit of roomkleurig maar harstikke groen.
Hóe dat kan?
Omdat deze soep gemaakt is van het blad van de bloemkool!
Gooi geen blad of stronk meer weg, want dit 'groente-afval' is gewoon eetbaar!
Don't waste food! Geniet er dubbel van!
Bloemkoolsoep 2.0
voor 5-6 personen
Ingrediënten:
- blad en stronk van bloemkool
- 2 el olijfolie
- 2 el chili-olie
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1,5 l water
- 3 el bouillonpasta
- 2 dl sojaroom
- 250 g biologische belegen kaas
- 1 tl kruidenzout
- versgemalen peper naar smaak
Hoe maak ik het klaar:
Was het bloemkoolblad goed. Als het goed is heb je de stronk bewaard van de bloemkooltaart van eerder deze week (klik). Schil de stronk en snijd in stukjes en snijd de groene bladeren in kleine stukken. Van de bloemkool uit de tuin had ik wel erg veel blad. Ik nam de meest binnenste bladeren,
en kwam op een gewicht van zo'n 1500 gram.
Dit gewicht haal je niet van een winkelbloemkool af, maar dan pas
je het recept een beetje aan. Of je vraagt bij de groenteboer om extra
blad als dit anders toch weggesneden en weggegooid wordt.
Pel en snipper de uien.
Verhit de twee soorten olie in een grote, ruime pan. Heb je geen chili olie (klik)
dan neem je enkel olijfolie en voeg je wat chilipoeder toe.
Houd je niet van pittig, dan laat je het weg.
Fruit de uisnippers en pers de knoflook erboven uit.
Laat 2 minuten fruiten en voeg dan de fijngesneden koolbladeren en
de stukjes stronk toe
Roerbak het blad een paar minuten en voeg dan het water met de bouillonblokjes
of bouillonpasta toe. Breng aan de kook en kook 15 minuten tot de groente gaar is.
Mix met de staafmixer fijn tot een gladde soep.
Snijd ondertussen de kaas in kleine blokjes.
Roer de sojaroom door de soep en roer de blokjes kaas erdoor.
Laat niet helemaal smelten. Breng op smaak met versgemalen peper en
serveer de soep meteen!
Een lekkere, voedzame soep die prima met een broodje erbij
als avondmaal kan dienen.
En de bloemkool?
Daar maak je gewoon nog wat lekkers mee.
Da's dubbel genieten!!
Ria, bedankt voor de inspiratie en deze tip!
Dit is echt een aanrader!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten