Hoewel aardappelen en aardperen geen familie van elkaar zijn, bijten ze elkaar zeker niet. Aardperen gecombineerd met aardappelen, gestampt tot puree, geeft een heerlijke, zalvige vulling voor een hartige taart. Eenvoudig te maken en het oogt super!
Hartige taart met aardpeer
Ingrediënten:
- 8 aardperen
- 6 aardappels
- 4 uien
- 2 grote tenen knoflook
- 6 plakjes bladerdeeg
- 50 - 75 ml (soja)room
- versgemalen zeezout
- versgemalen peper
- snufje nootmuskaat
Hoe maak ik het klaar:
Ontdooi de benodigde plakjes bladerdeeg. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een taartvorm (24 cm doorsnede) in met boter.
Schil de aardappels en boen de aardperen schoon. Aardperen schillen is niet nodig, goed wassen en evt. wat plekjes wegsnijden is voldoende. Snijd beiden in stukjes en doe ze in de pan met een bodempje water. Kook ze in ongeveer 15 minuten gaar. Snijd intussen de uien en knoflook in stukjes en bak die in een scheutje olijfolie.
Als de aardappels en aardperen gaar zijn, giet je ze af en stamp je ze fijn. Breng op smaak met het zout, de peper en de nootmuskaat. Roer er de room doorheen. En ook de gefruite ui en knoflook.
Ondertussen heb je de springvorm met bladerdeeg bekleed. Schep hier de vulling in.
Schuif de taart in de oven en bak hem in 20 minuten gaar.
Wat een lekkere combinatie! Garneer royaal met rauwkost of geef er een groene salade bij.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten