zondag 10 april 2016

Groen(t)e Wrap

Dit is een ideaal gerechtje als de eerste 'groene blaadjes-groente' geoogst kan worden.
Nog niet in grote aantallen, maar gewoon een klein beetje van alles wat.
Een paar blaadjes sla (pluksla, zo je wilt), wat blaadjes spinazie, wat rucola.....
Heb je wat anders in je tuin (of bij de supermarkt kunnen scoren), dan neem je gewoon dát......
In de wrap is alles groen, van groentes tot nootjes:

Wrap in het groen(te)

Ingrediënten:
  • 4 biologische tortillawraps (of volkoren flensjes)
  • 2 avocado's
  • handje rucola  
  • handje spinazie (25 g)
  • handje bladsla
  • 1 rode ui
  • citroensap
  • 2 el olijfolie
  • 20 gepelde pistachenootjes (half zakje ongepeld)

Hoe maak ik het klaar:
Je kunt van elke groente een handje nemen (ongeveer 25 gram) maar varieer hier gerust mee. Was de bladgroentes en snijd ze wat fijner. Snipper de rode ui. Vermeng de groentes met de ui en roer hier een el olie doorheen. Doe er wat citroenrasp en wat druppels sap door en breng op smaak met zeezout en peper.
Schil de rijpe avocado's en prak of pureer ze fijn. Leg een avocadopit erin totdat je het gebruikt (anders wordt de avocado bruin). Breng op smaak met enkele druppels citroensap en versgemalen zeezout en peper.
Verwarm de wraps in een hete koekenpan en houd ze warm tot gebruik.
Ik gebruikte biologische tarwetortilla's, maar  vond ze nogal droog en bros. De volgende keer bak ik zelf volkoren/mais flensjes. Is veel lekkerder!
Leg een warme tortilla op een bord, smeer de avocadopuree er dik overheen.
Lepel het slamengsel erop en verdeel als laatste een kwart van de pistachenootjes erover.
Rol op en zet vast met een prikker.





















Hij smaakt romig door de avocado, fris door de groente en knapperig door de pistachenootjes.
Een heerlijk groene wrap!

Ik at het als lunch (en kon er met gemak twee op)!
Je kunt ze natuurlijk ook als onderdeel van een buffet serveren.
Of je serveert het als borrelhapje!


Heerlijk groen, heerlijk romig & fris!


Eet smakelijk!


Geen opmerkingen: