startpagina; recepten; kinderen; verzorging;

dinsdag 2 mei 2017

Sneeuwwitte bloemkool

Dit bijzondere bloemkoolrecept - spierwit op je bord,op de basilicumblaadjes na -
is perfect om als hoofdgerecht te serveren voor bijvoorbeeld Bevrijdingsdag. Met een rood voorgerecht en een blauw nagerecht eet je de kleuren van onze nationale vlag. Hóe leuk is dat?!  Zeg ik wat geks? Een blauw nagerecht?? Dat kán best, maar eerst dit lekkere gerecht met bloemkool uit eigen tuin. Daarna tips om er een waar Bevrijdingsdag-driegangendiner van te maken!

Serveer je dit gerecht op een wit bord, dan zie je bijna niet wat je eet.
Maar proeven doe je des te meer!


Sneeuwwitte bloemkool

               Voor 4-6 personen
Ingrediënten:
  • 1 bloemkool
  • 375 g mihoen (rijstvermicelli)
  • 1 el olijfolie
  • versgemalen zeezout naar smaak
  • 50 g roomboter
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 ml sojaroom
  • 1 bosje verse basilcium
  • versgemalen zwarte peper
Hoe maak ik het klaar:
Maak de bloemkool schoon, verdeel ze in roosjes

en stoom ze in een stoompan of met een stoommandje in 5 tot 10 minuten beetgaar. Door het stomen verlies je geen waardevolle voedingsstoffen die bij het koken wel verdwijnen tijdens het afgieten. Breng een grote pan met water aan de kook. Voeg de olie toe en zeezout naar smaak. Als het kookt, voeg je de mihoen toe. Roer goed door en kook nog 2 minuten door. Laat de mihoen goed uitlekken en roer er 20 g roomboter door. Smelt de rest van de roomboter in een koekenpan. Pers de teentjes knoflook uit en fruit ze in de boter. Laat de boter niet bruin worden! Voeg de room toe en breng het geheel aan de kook. Roer er versgemalen zeezout naar smaak door. Voeg de bloemkoolroosjes toe en verwarm ze in de saus. Knip de basilicumblaadjes wat kleiner en voeg ze op het laatst toe. Schep de bloemkoolsaus door de mihoen.




Bestrooi met versgemalen zwarte peper
en dien direct op.
 
Heerlijke, zachte, romige smaken.
Heb je ooit eerder bloemkool zó geproefd?!


Oh ja, om de nationale driekleur in een gezond menu te vangen, eet je vooraf een bord krootjessoep oftewel Borsjt. Dit recept deel ik hier later dit jaar. Je kunt ook tomatensoep serveren, maar meestal is die wat meer oranje van kleur.
Als nagerecht bak je lekkere muffins, met blauwe bessen.
Voor een extra blauw effect bestrooi je deze muffins met blauw maanzaad.
Puur en natuurlijk en toch blauw!

Geniet ervan!
Eet smakelijk.

Een reactie posten