zondag 11 juni 2017

Aardbeien taart

Jippie! Er gaan hier heel veel aardbeienrecepten aankomen........   Het is namelijk een fantastisch aardbeienjaar en de rode zomerkoninkjes rijpen dan ook bij bosjes! En zeker toen buurman Teun kwam zeggen dat ik twee lange rijen van zijn aardbeienbed mag leeg-plukken, kan ik in de keuken aan de slag met aardbeien. Kilo's aardbeien! Dit is ècht genieten!
En als eerste maakte ik deze overheerlijke èn super healthy aardbeientaart!!

Werkelijk! Ze is nog lekkerder dan dat ze eruit ziet!
Ik ga het recept dan ook meteen delen.

Aardbeientaart

           voldoende voor 12 punten
Ingrediënten:
          Voor de bodem:
  • 100 g sesamzaad (raw)
  • 50 g bio amandelen
  • 50 g bio zonnebloempitten
  • 140 g rozijnen
  • 100 g dadels
  • 2-3 eetlepels water
  • kaneel
                   Vulling
  • 800 g aardbeien
  • 2 el agavesiroop
  • 4 kleine bananen
  • geraspte kokos
Hoe maak ik het klaar:
Maal de amandelen, zonnebloempitten en het sesamzaad voor de bodem in een keukenmachine fijn.
Voeg daarna de dadels en rozijnen toe. Voeg voldoende water toe om er een stevig 'deeg' van te maken. Neem een springvorm van 24 cm doorsnede.
Vet deze in met wat zonnebloemolie en druk het deeg in de taartvorm. Bestuif het met gemalen kaneel en zet de bodem in de vriezer, tenminste een half uur.
Maak voor de vulling een 'glazuur' van 400 g aardbeien, gemengd met de agavesiroop. Pureer dit met een staafmixer of in een foodprocessor.
Giet de helft van het glazuur over de taartbodem en verdeel het. 

Neem de roodste aardbeien en snijd ze in plakjes. Snijd ook de bananen in plakjes.

verdeel deze plakjes over de taart.

Schenk hier vervolgens de rest van het glazuur overheen.

Bestrooi het geheel met de geraspte kokos.


Zet de taart minstens een uur in de vriezer, zodat de bodem stevig is.


Voor het aansnijden kun je de taart het best 20 minuten van tevoren uit de vriezer halen.                                                                                                                                                                                                                                                    
Je maakt deze taart zonder te bakken, maar door het opstijven in de vriezer, kost het wel wat voorbereidingstijd.
Het is een supertraktatie, deze taart!
En ook nog eens super healthy: zónder suiker, zónder lactose. Compleet vegan.

Geniet van dit mini-zomerfeestje met een kopje verse muntthee!!

En stay tune voor nog veel meer aardbeienrecepten..... 
 

Geen opmerkingen: