Nu de bonen in bosjes tegelijk geplukt kunnen worden, leef ik me uit met sperziebonen. Wat een heerlijke, veelzijdige groente: een echte favoriet in ons gezin. En bij veel anderen :)
Een makkelijk en snel klaar gerecht is "sperziebonen met spaghetti en zwarte tapenade".
Een makkelijk en snel klaar gerecht is "sperziebonen met spaghetti en zwarte tapenade".
Van begin tot eind kost het je 15 tot 17 minuten.
Wie wil dat nu niet, op een drukke dag toch een verse maaltijd op tafel toveren?
De zwarte tapenade maak ik zelf en is niet moeilijk.
Wat frisse mozzarella erdoor, basilicumblaadjes voor de smaak...... lekker Italiaans!
Wat frisse mozzarella erdoor, basilicumblaadjes voor de smaak...... lekker Italiaans!
Sperziebonen met spaghetti en zwarte tapenade
Ingrediënten:
- 750 g sperziebonen
- 600 g volkoren spaghetti
- 2 bollen mozzarella
- 6 takjes verse basilicum
voor de tapenade - 100 g zwarte olijven
- 1/2 el kappertjes
- 1 gedroogd tomaatje op olie
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 el geroosterd paprika
- 1/2 el olijfolie
Hoe maak ik het klaar:
Vul een grote pan met water voor dit simpele eenpansgerecht en breng aan de kook. Maak ondertussen de sperziebonen schoon. Houd ze lang, dat combineert mooi bij de lange spaghetti.
Als het water kookt, voeg je de spaghetti toe. Ik houd altijd de tijd voor al dente aan, dat is 7 minuten koken. Voeg echter na 2 minuten de sperziebonen toe en laat de bonen vijf minuten meekoken.
Maak ondertussen de tapenade klaar.
In de kant en klare potjes in de winkel, zit altijd ansjovis, maar met deze combinatie van ingrediënten, heb ik een geweldig vegan alternatief.
Pel de teentjes knoflook en snijd het tomaatje in stukjes.
Doe alles in een mengkom en pureer met de staafmixer.
Een roodzwarte smeuïge pasta is het resultaat.
Voeg eventueel wat extra olie toe als het te droog blijft.
Snijd de mozzarella in blokjes.
Laat de spaghetti en sperziebonen na het koken uitlekken.
Schep de tapenade door de pasta.
Voeg de blokjes mozzarella toe en roer de blaadjes basilicum erdoor.
Breng eventueel op smaak met versgemalen peper.
Buon appetito!
De tapenade is ook lekker op brood, een toastje of in een bladerdeeghapje.
Wist je dat je ook zelf kappertjes kunt 'maken'?
Stay tune....... dit recept deel ik binnenkort!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten