Yes! De daslook groeit én bloeit.
Blad en bloempjes kunnen in een smaakvolle kruidenazijn!
En die maken we nu zodat we straks in lekkere zomerse salades de verrukkelijke en
delicate smaak van daslook nog proeven.
Kan me er nu al op verheugen....
En het maken is zó simpel!
Kijk je mee?!
Daslook kruidenazijn
Ingrediënten:
- 250 ml appelazijn
- 3 blaadjes daslook
- enkele bloemtrosjes
Hoe maak ik het:
Zorg voor een mooie, goed schoongemaakte glazen fles. Of maak gelijk twee flessen ;).
Was de blaadjes daslook en snijd fijn.
Doe de daslookblaadjes samen met de bloempjes in de glazen fles.
Ik gebruik appelazijn, hoewel je ook een andere azijn kunt nemen. De zachte smaak van appelazijn combineert perfect met de kruidig delicate smaak van de daslook.
Bovendien heb ik nog flessen vol zelfgemaakte appelazijn staan. Klik hier om te zien hóe makkelijk je appelazijn maakt. Zó kost deze kruidenazijn geen geld....;)
Schenk de appelazijn over het daslookblad en de bloempjes.
Laat de azijn twee tot drie weken staan.
De azijn kleurt licht groen en dat hoort zo.
Zeef het blad eruit, doe er een paar mooi gedroogde bloempjes in terug,
mooi labeltje eraan en klaar ben je!
Je kunt deze kruidenazijn twee jaar bewaren!
Zo kun je er lang van genieten.
Krijg je de smaak te pakken van kruidenazijn zelf maken?
Lees ook deze ideeën eens: klik!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten