Van de allerlaatste knolselderij uit de wintermoestuin, maakte ik
een selderij broodsalade, zoals al heel lang op mijn to-do-lijstje stond.
De moeilijkheidsgraad is nul, oftewel moeilijk is dit helemaal niet,
dus waarom ik het niet eerder maakte....
Snel ingrediënten verzamelen en in een handomdraai staat je salade klaar.
Lekker op toastjes op de borrelplank, of op een geroosterde boterham.
Selderij salade
voor een bakje van 250 gram
Ingrediënten:
- 200 g knolselderij, schoon gewicht
- 6 el mayonaise
- 1 el mosterd
- 1/2 citroen
Hoe maak ik het klaar:
Maak de knolselderij schoon en rasp deze fijn.
Ik gebruikte voor het gemak de keukenmachine die een heel fijne rasp heeft.
Pers een halve citroen uit en roer twee theelepels door de geraspte knolselderij. Het gaat het bruin worden tegen.
Roer de mayonaise en de mosterd door de knolselderij.
Vervang de mosterd eventueel door yoghurt voor een wittere versie. Voor een slankere versie
vervang je ook twee eetlepels mayonaise door yogurt.
En maak de mayonaise eens zelf, niet moeilijk en leuk om te doen: klik!
Laat even intrekken en je kunt deze lekkere broodsalade gebruiken.
Lekker op brood zoals de naam zegt of op een toastje bij de borrel.
Heb je een stukje knolselderij over, laat niet liggen maar maak er snel deze lekkere,
slanke selderij salade van.
Al eerder gemaakte en uitgeteste broodsalades voor jou:
- Pikante hummus
Lekkere hummus of houmous met verse pepers om het pikant te krijgen - Rode hummus
Prachtig rood, gekleurd met bietjes - Eiersalade
Je wilt niet anders meer als je deze een keer zelf hebt gemaakt - Heksenkaas
Twee variaties: lekker als groentedip of smeren maar....
Geen opmerkingen:
Een reactie posten