De volle oogstmand met appels raakt nog lang niet leeg. Tijd voor een vrolijk, zoet idee.
We voegen een laagje suiker toe, het appeltje binnenin blijft gezond!
In Duinrell en op de kermis zie je ze vaker: appels op een stokje met
een knalrode glazuurlaag, gedipt in discodip.
Van de week vroeg ik oudste zoon of hij nog wist dat we die wel eens snoepten.
Zijn antwoord klonk als een echo van wat ik toen wel vaker zei:
"Nee, die vond je veel te duur! Die heb ik nooooit gegeten!"
Oh ja, da's waar! Een appel van vijf euro op een stokje kopen...
dát vond ik niet zo'n goed idee.
Maar zelf maken kan natuurlijk best, is gezonder en veel leuker!
De glazuurlaag die ik maak, krijgt zelfs nog een heleboel extra fruit mee.
Ook een leuk idee voor een 'gezonde' traktatie!
Appellolly met discodip
Ingrediënten:
- 5 - 6 kleine, mooie biologische appels
- 100 g discodip
- 50 g bramen of frambozen (mag uit de diepvries)
- 100 g poedersuiker
verder nodig: - houten prikkers
- staafmixer
- evt blok oase
- aluminiumfolie
Hoe maak ik het:
Was de appels en boen ze goed schoon. Kleine plekjes of oneffenheden kunnen we voor deze lolly's niet gebruiken, dus kies gave appels uit, met steeltje. Omdat je ze met schil eet is het ook fijn als ze biologisch zijn!
Neem de bramen of frambozen. Uit de diepvries is een prima optie wanneer ze niet meer vers verkrijgbaar zijn. Doe ze in een hoge kom en voeg het poedersuiker toe. Mix ze met een staafmixer of keukenmachine fijn en glad. Je hebt nu een soort dikke, mooi rode glazuurlaag. Het wordt wat dikker als je deze een paar uur van tevoren maakt.
Doe de glazuur in een ondiep schaaltje. Doe de discodip in een diep bord.
Steek de houten prikker vanaf onder door het klokhuis heen tot vlak bij het steeltje.
Dip de appel in de frambozenglazuur
en zorg dat alle kanten bedekt zijn, ook het steeltje.
Wentel de nu plakkerige appel in de discodip.
En wow! Klaar is je feestelijke appellolly!!
Wie zegt hier nu 'nee' tegen?! En eindelijk mogen mijn - inmiddels volwassen - kinderen
zo'n feestelijke appellolly waar ze vroeger zo verlangend naar keken.
Deze appellolly eet je het liefst lekker vers gedipt!
Er zitten geen andere E-nummers in dan wat er in de discodip zit. Dus de glazuur is
niet alleen lekker en gezond, maar ook minder plakkerig dan je gewend bent.
Het kan er in het begin een beetje afdruipen.
Wil je de appellolly's bewaren? Doe dit dan in de koelkast op de volgende manier:
Bekleed een blok oase met aluminiumfolie.
Zet deze op een groot bord. Prik de appellolly's erin en zet koel.
Zo kun je ze een prima een paar dagen bewaren.
Geniet van deze lekkere zoete appels! Zo vinden kinderen - en ik - ze onweerstaanbaar!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten